Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Award! | Main | Det nalkas jul »
onsdag
dec032008

Pepparkaksbak

Jag sa ju att jag var sugen på att virka ett eget pepparkakshus, och det har jag börjat med också. Jag hade en idé om att slippa ett pepparkakshus med stoppning, och som ser ut som en kudde. När jag stoppar saker tenderar de att tappa formen, och jag vill ju ha ett rakt och fint litet hus. Så, min idé var helt enkelt att bygga huset som man gör med ett riktigt, minus då att limma med smält socker. Huset består av två långsidor, två gavlar och två takhalvor. På insidan av dessa har jag limmat fast hårdplast för att huset ska bli stabilt och hålla formen. Jag måste säga att det blev över förväntat, och just nu står huset på tork med en bunt cd-fodral i, av nån anledning är huset exakt så stort att fodralen går i med kortsidan före. Än så länge har jag inte heller gjort takhalvorna, för jag ville se om idén funkade eller om det blev pannkaka. Så taket virkas imorgon, sen påbörjas alla dekorationer som dörr, fönster och nonstop till taket. Nonstopen ser jag verkligen (inte) fram emot!

Reader Comments (5)

Ser ut att bli jättefint! Ska bli kul att se det när det är färdigt! :)

december 3, 2008 | Unregistered CommenterFröken Elsa

Oh vad fint, jag blir jättesugen på att göra ett eget:-)
Ha det fint /Veronica

december 3, 2008 | Unregistered CommenterVeronica Tingvall

Helt underbart! :)

december 3, 2008 | Unregistered CommenterAnna-Snoddas

Jamengudsåläckert!!!!

Du... får... gärna.. eh... skriva hur du gjort sedan ;)

december 3, 2008 | Unregistered CommenterTeskedsmamman

Jättebra, då behöver jag inte baka på riktigt, då kan man istället ta några varv med kroken i stället! ;)

augusti 31, 2009 | Unregistered CommenterAnonymous

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>