Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Blandad kompott | Main | Filtkakor »
måndag
jun162008

En pinsam liten filtkaka


Ja, då har jag gjort mitt första försök på en filtkaka. Den blev alldeles för hög så jag kunde inte riktigt göra så mycket plotter som jag ville, det såg liksom inte bra ut då. Anledningen till att den blev så hög är att jag tänkte på sömsmån som när man syr, att det skulle försvinna typ 1 cm i varje söm. Men det gjorde det ju inte eftersom man syr rätt nära kanten. Jaja, den blev rätt söt med bara två jordgubbar på toppen. Och så fick jag öva på stygnen som jag inte vet vad de heter på svenska, men blanket stitch på engelska. Det är såna där stygn som finnspå typ alla fleecefiltar jag sett i mitt liv.

Det var riktigt riktigt kul att pilla med filt, så imorgon ska min bättre hälft få dra till Panduro och köpa lite fler färger. Såg på deras hemsida att de ska ha prickig filt också, så jag hoppas att den finns i stan för den var skitfin! Gud va kul att göra nåt annat än att virka för en gångs skull. Men jag ska fortfarande göra ett par munkar och några dammsugare till brorsdottern. Jag tror att hon ska få nån filtkaka också, men det är inte säkert än. Ja, så har jag en tummenbeställning som jag ska göra klart bara jag hittar ett bra garn i tummenfärg.

Reader Comments (1)

Ljuvlig...vilka "flinka fingrar" du har... (Hihi...det var väl ett halvt sekel sedan det uttrycket användes...jag var ju bara tvungen att damma av det lite)

Langettsöm heter den där vackra sömmen by the way.

Jag har köpt "prinsesstårtegrön" filt just för att göra något liknande bakverk. Helt ljuvlig med jordgubbarna på toppen ju.

juni 16, 2008 | Unregistered Commenterbeas barnslikheter

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>