Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Världens snyggaste väska! | Main | En pinsam liten filtkaka »
lördag
jun212008

Blandad kompott


Det har blivit en del gjort den här veckan faktiskt. Som den här klänningen till exempel, den påbörjade jag i torsdags och blev klar igår (fredag). Den är ljusgrön, i storlek 6 månader (men den ser stooor ut) och till min nyaste lilla brorsdotter. Jag håller ju på med en massa kakor till en brorsdotter, och klänningen är alltså till hennes lillasyster. Man kan ju inte ge bara till den ena! Som alla andra klänningar jag gjort, så är den här virkad utifrån en beskrivning från 70-talet och jag måste säga att beskrivningen var svårläst. Och klänningen är felvirkad i början, så jag har fått trixa lite i slutet för att kjolen skulle bli lika lång. Är rätt nöjd med den, tycker bara den ser lite bred ut. Å andra sidan stämmer storleken med måtten i beskrivningen. Jaja. Kan även tillägga att beskrivningen var för garnet Bianca från Marks, och att jag använde Avanti cotton från Marks & Kattens.


Så hade jag även en beställning på en större Tummen, i en bättre tummenfärg. Jag har ett garn som heter Tumme tott hemma, tyvärr är det blått för annars hade det varit ett perfekt garn! I alla fall till namnet. Den här Tummen mäter ca 9 cm, och är helt enkelt från min tidigare beskrivning. Eller ja, jag ökade på ett par luftmaskor på luftmaskorna i början, annars hade han blivit väldigt bred. Beskrivningen finns under "Virkade leksaker".

Som någon kanske minns så har jag börjat intressera mig för saker i filt. Den här sydde jag tidigare i veckan, som en övningsgrej. Sen fick vi veta att sonens dagisfröken fått nytt jobb och att hon skulle sluta dagen efter. Vi visste att hon bara hade ett vikariat, men inte att hon skulle sluta så snart. Jag hade egentligen tänkt sy nya filtkakor till henne, som tack för den här tiden, och sonen skulle hjälpa mig med att välja alla färger. Tyvärr hann jag inte med att göra nya, och istället fick hon ta de två jag redan sytt. Och lika glad blev hon för det!

Reader Comments (1)

Talang, talang!

Jag kikar in...och förundras!

juni 21, 2008 | Unregistered Commenterbeas barnslikheter

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>