Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Snälla slå mig | Main | Att tappa sugen »
fredag
jan302009

Hexagonfilten lever vidare

Och blir riktigt snygg! Jag tvivlade aldrig på att den skulle bli bra, det var bara att det var fel filt. Lite som att man går och beställer en salamipizza, och när man kommer hem får man en hawaii för de hade inte tillräckligt med salami liksom. Jag är i alla fall jättetacksam för allt fina och snälla kommentarer jag fick! Ni är jättefina som hjälper mig att försöka ta saker och ting bra fastän det inte blir som jag tänkt. Fröken ska helt klart få den här filten, men jag vet inte hur stor jag ska göra den. Tanken var att hon skulle ha den som filt i barnvagnen, och då behövde den ju inte vara så stor? Nu är den 7x5 hexagoner stor, och mäter cirka 59x37 cm. Först hade jag tänkt göra den 60x70, men nu är jag tveksam. Dels för att jag är trött på hexagoner och vill bli klar ;-) Men dels också för att det kanske blir lika bra att göra en mindre som funkar mer som ett överkast i vagnen? Äh jag vet inte. Måste göra ett par rader till så jag hinner tänker efter.

Och just ja, till de som undrar är det det här mönstret jag använt. Sen har jag gjort halva hexagoner i kanterna för att kanten ska bli rakare, det kommer kanske en liten tutorial på hur man gör halvorna men jag kan inte lova något.

Reader Comments (4)

ersonligen så hade jag nog velat ha en som jag kunnat lägga i vagnen, en sådan fin filt vill man visa upp liksom :)
Du kan ju även trösta dig med att hon som får filten inte vet vad det skulle varit egentligen ;)

januari 30, 2009 | Unregistered CommenterTeskedsmamman

Den blir heeeelt underbar! Du har verkligen valt härliga färger! :)

januari 30, 2009 | Unregistered CommenterAnna-Snoddas

Såååå fin den är, din filt!

januari 31, 2009 | Unregistered CommenterPia

Den är verkligen jätte fin filten och jag har börjat knåpa på en egen nu till våran lilla knodd som kommer i juli, jag undrar..har du lagt ut nåt om hur du gjort dom halva hexagonerna så kanterna blir raka? eller kan du beskriva bara lite enkelt hur man gör? =)

april 9, 2010 | Unregistered CommenterJesse

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>