Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Handväska, ett återkommande fenomen | Main | Paket på väg »
torsdag
dec102009

Dagens pysseltips

Så här i det eviga vintermörkret är ljus väldigt mysigt. Nu har jag både katter och barn, så jag försöker hålla mig undan alldeles för mycket riktiga ljus. Vi har tre små ljuslyktor med ritkigt värmeljus i, på soffbordet för då ser jag dem hela tiden. För ett tag sedan visade jag min virkade adventsljusstake och två ljuslyktor som stod upp och ner. De mönstrena är hemliga, men jag tänkte bjuda på ett annat som jag pysslat med. Jag har inget exakt mönster, men de är verkligen busenkla. De är fina som mysbelysning i det egna hemmet, eller perfekta som juklklappar!

Virka tre mormorsrutor och sy ihop dem så att de bildar en tub. Eller om du, som jag, föredrar att virka ihop i sista varvet. Jag har använt ett garn som funkar för virknål 1.75 mm, och virkat rutor på tre varv. Virka sedan en bottenplatt som du syr fast i ena änden på tuben. Jag virkade tre varv med stolpar. Fäst alla trådar och stärk lyktan i sockerlösning eller limlösning. Sen låter du lyktan torka på ett glas eller liknande i rätt storlek. OBS! Glöm inte att ha nån plastfolie eller liknande på glaset, för annars fastnar virkningen. Det misstaget gjorde jag igår, men jag lyckades rädda allt innan det torkat helt.

Sockerlösning: 1 del vatten, 2 delar florsocker. Värm upp och låt sockret lösa sig. Doppa virkningen, krama ur och lägg på nåt att torka

Limlösning: lika delar trälim (klassikern på orange flaska) och vatten. Blanda, och pensla på virkningen.

Låt torka några dagar, eller några timmar i torkskåp. Vill du ha lite tjusigare lyktor blandar du i glitter i din lösning, jag har haft silvrigt glitter i min senaste omgång julgranskulor och lyktor.

OBS! De virkade ljuslyktorna är inte till för riktiga värmeljus. Använd batteridrivna ljus, som finns bland annat på Clas Ohlsson.

Reader Comments (2)

Så finurligt!!! När alla UFO'n är klara ska jag nog göra ett par :)

december 10, 2009 | Unregistered Commenter☆ Virkaholic ☆

Va mysigt.Ska också prova.

december 10, 2009 | Unregistered CommenterÄNGLASTINA

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>