Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Virkning på en helt ny nivå | Main | Dagens pysseltips »
fredag
dec112009

Handväska, ett återkommande fenomen

Som så många andra gånger i år har jag påbörjat Uppdrag: restgarn. I somras beställde jag, som jag sagt en miljon gånger, ett kilo garn som var utgående eller rester. Jag har haft lite svårigheter att komma på projekt till garnerna, speciellt Rowan 4 ply soft har irriterat mig, eftersom jag gillar färgen men inte hittat nåt 100 gram skulle räcka till. Men plötsligt händer det! Jag satt och glodde efter nåt annat mönster, och där var det. Där fanns det jag skulle virka! En handväska skulle det väl räcka till? Jag tydde diagrammet som var på japanska, för att sen upptäcka att det fanns en engelsk översättning lite längre ner på sidan... Nåja, lika glad var jag för det. Säger vi.

Jag virkade med dubbla trådar Rowan 4 ply soft, i någon rödbrun färg. Skitsnygg färg, och så här i efterhand måste jag säga att färgen var perfekt till en väska. Mönstret man virkade i gav väskan en härlig struktur, det ser nästan ut som ett grovt tyg eller vad man ska säga. Jag följde mönstret (för att se mönstret måste du vara medlem på ravelru, vilket är gratis) till punkt och pricka, men den blev väldigt grund. Min feta (haha) plånbok får inte plats utan att helt förstöra formen, men jag får väl ta en mindre plånka. Det är lite trist att den blev lite grund, men mitt garn hade ändå inte räckt till en större väska. Men kort sagt, den blev skitfin och det är nästan så jag har lust att virka en väska efter samma mönster men göra väskan mycket större. Det skulle nog bi riktigt snyggt att ha ett riktigt grovt (och då inte nödvändigtvis jättetjockt, utan bara grovt strukturerat) garn.

Reader Comments (6)

Så snygg! En sådan vill jag också ha!

december 11, 2009 | Unregistered CommenterHulda

Men så söt!!!!

december 11, 2009 | Unregistered Commenter☆ Virkaholic ☆

Häftig modell.

december 11, 2009 | Unregistered CommenterÄNGLASTINA

Oooo.... Skitasnygg!!

december 12, 2009 | Unregistered CommenterKrumelur

Vilken snygg väska! Impad att du kunde läsa japanska!!!

december 12, 2009 | Unregistered CommenterKafe

Kul modell, borde få rum med ett nystan och ett par läckra stickor

december 14, 2009 | Unregistered CommenterSunna

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>