Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Stewie Griffin | Main | Kommer du ihåg? »
lördag
mar212009

Dopklänning på gång

Även om jag har gjort en del dopklänningar förut så är det ännu en på gång. Jag har redan två hemma, en som Algot använde vid sitt dop och så en som blev jätteliten trots rätt garn och slavisk läsning av instruktionen. Dessutom har jag gjort två som sålts vidare. Jag vet inte varför, men jag gillar virkade och stickade dopklänningar, tycker de är så vackra på nåt sätt. Tyvärr tycker jag det är ganska svårt att hitta nya, bra mönster och de äldre beskrivningarna är nästan uteslutande för Mölnlycke virkgarn som inte går att få tag på längre, annat än på tradera och aldrig i större mängd. Jag har letat länge efter en dopklänning till Bob, men alla jag gillar har varit för Mölnlyckegarnet och med min vanliga otur känner jag inte för att ersätta garnet med ett annat. Det kommer liksom bara sluta med tårar och besvikelse. Till slut bestämde jag mig för att göra dopklänningen som finns på Grunnebogarn. Skulle precis till att beställa garn och mönster, men tvekade för jag var inte helt hundra på klänningen. Och då, helt plötsligt, kom jag på att damen i min lokala garnbutik hade sagt nåt om en dopklänning från Järbo. En snabb sökning gav mig det här mönstret, och jag gillade den snäppet bättre. Livet är lite för luftigt, men kjolen är snygg och jag gillar verkligen att banden går åt "fel" håll. Jag har nu virkat runt 40 varv, totalt är det cirka 100 och det blir allt fler maskor och längre varv. Än går det ganska fort, men usch va segt de sista 30 varven kommer bli!

Reader Comments (6)

Vilken fin dopklänning, har själv varit sugen på att göra en men alldrig kommit till skott... . Kan tipsa om Sandnes dophäfte . http://www.sandnesgarn.no
Jättefina dopklänningar, ligger under rubriken heften, och under baby.

mars 21, 2009 | Unregistered Commenter6-barns mamma

Oj, vilket arbete men den kommer bli jättefin, när ska den användas!

mars 22, 2009 | Unregistered CommenterPia

Jag håller med om att den du valt var finast. Vackert med banden på längden. Jag har sytt en del dopklänningar (brodyr, spets och linne) men att virka har jag inte orkat ge mig in på. Jag beundrar verkligen ditt tålamod. Väntar med spänning på att få se resultatet.

mars 22, 2009 | Unregistered CommenterHäxan Sytant

Jag har utmanat dig på min blogg

mars 25, 2009 | Unregistered CommenterEffie/Solfjäder

Wow vilken fin dopklänning! Det skall bli jättekul att se den när den är klar!

mars 26, 2009 | Unregistered Commenterwww.musqotdesign.se

Oj vad fin den kommer bli! Kunde inte virka när mina barn döptes, synd...Ha en bra dag!

mars 26, 2009 | Unregistered CommenterMoster Maska

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>