Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Doppresent | Main | Hexagon, på svenska »
tisdag
mar032009

Ingen virklust, då blir det inte mycket gjort

Det var ett bra tag sen det hände nåt på bloggen. Jag är numera i 7e månaden, jag kissar en gång i timmen och ligger med nästäppa hela nätterna. Detta innebär alltså att jag är TRÖTT, vilket i sin tur drar den virklusten, som i sin tur leder till att jag i princip inte gjort nåt alls sen sist. Jag gjorde ju en lista med saker som skulle bli klara innan jag köpte nytt garn, och jag har varit duktig med att hålla mig till den listan när jag väl haft lite lust.

Shaun the sheep har fått fler kroppsdelar, dock ej fastsatta för jag syr ihop allt i slutet istället. Kroppen, huvudet och öronen är klara, det är bara benen kvar innan det ska sys ihop och fixas ögon. Som det ser ut nu får Shaun bli en födelsedagspresent till lillmistern nu i april.

Väskan som jag inte är så jätteförtjust i behöver bara en axelrem och en knapp, sen är den klar. Jag funderar på att använda ett gammalt skärp som rem, men jag är inte helt säker än. Loppisen här i "stan" hade ett vinrött skärp på 75 cm sist jag var där, och färgmässigt tror jag det skulle bli snyggt. Problemet är eventuellt längden, hur jag ska göra och om skärpet finns kvar när jag orkar mig bort till loppisen nästa gång.

Så har vi då filten som ska ligga i bebisens Bugaboovagn. Den är inte klar, men det tar sig. Dessutom måste jag ha räknat fel när jag skulle räkna ut garnåtgången förut, för filten är större nu än jag trodde den skulle vara på nystanen och de är inte slut än. Förhoppningsvis räcker garnet till 10-15 cm till, och då kommer jag inte köpa mer garn utan använda filten lite som ett överkast till vagnen. Man kan ju använda den som vanlig filt också i början, men bebisen växer väl ifrån den hyfsat fort.

Reader Comments (3)

Vad fin filten blev!!

mars 5, 2009 | Unregistered Commenter6-barns mamma

Ursnygg filt! Den blir säkert kanon i Bugaboon!

mars 6, 2009 | Unregistered CommenterBubblamaj

Se där, en Shaun till. Jag har kommit ungefär lika långt som du och svär en del över benen eftersom jag har ett tunt alpacagarn och jag ser inte vad jag gör. Vilket härligt garn du har hittat till kroppen, det blir verkligen "fårigt".

mars 10, 2009 | Unregistered CommenterHäxan Sytant

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>