Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Kommer du ihåg? | Main | Note to self »
måndag
mar092009

En filt, två väskor och ett leende

Så här på kvällskvisten, med en kopp te efter en dag fylld av ett rosaskimrande lyckorus, så känns det lämpligt att visa helgens skörd i handarbetsväg. Först och främst är wheelfilten till Buggan färdig. Garnet räckte inte riktigt så långt som jag hade hoppats, men tillräckligt långt för att jag skulle snåla och inte köpa mer. Eftersom det är så mycket färg i den bestämde jag dessutom att det inte behövdes någon kant.

När filten var klar påbörjade jag en annan punkt på listan: en väska i grått Eskimo som jag köpte i julas. Stickningen är klar, och jag hade sytt ett foder med det blev för lite fastän jag mätt. Alltså måste jag sy ett nytt, och det kommer väl till slut. Symaskinen står på köksbordet, så jag kan sy närhelst jag får lust. Hur som helst, när jag stickat färdigt den grå väskan stötte jag på den här och var självklart tvungen att göra ett försök. Som tur är hade jag ett nystan gräddvit Eskimo kvar efter åkpåsen, så man kan ju säga att den väskan också faller inom ramen för listan som är till för att göra slut på lite garn.

Den gräddvita väskan är något mindre än den grå, och med bara en fläta som är på fler maskor. Den har en trevlig liten svart rem som jag snott från en gammal handväska jag aldrig använder (den grå väskan ska också få återanvända handtag). Väskan har ett foder med får på, och en dragkedja. Vi behöver inte gå in på hur många svordomar som yttrades under den tid det tog att sy foder och dragkedja, och sen fästa det i väskan.

Och slutligen, ett lyckorus och rosa skimmer. Kan man annat än sväva på moln när man går på ultraljud och möts av det här vackra leendet?

Reader Comments (4)

Vilken härlig UL-bild!
Hur långt gången är du nu?

mars 9, 2009 | Unregistered CommenterDaddis

Fin filt, söta väskor men GUD vilket underbart leende!!! :) Log nog åt sin fina filt ;)

mars 9, 2009 | Unregistered CommenterTeskedsmamman

UL bilden fick mig att le stort och minnas ljuva minnen, stort lycka till

mars 9, 2009 | Unregistered Commentersunna

Wow vilken fantastisk UL-bild. Häftigt med 3d.
Lycka till!

mars 10, 2009 | Unregistered CommenterHäxan Sytant

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>