Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« I väntan på garn till hemliga projektet | Main | Note to self, igen »
torsdag
maj072009

Hexagonväska

Som jag skrev innan så tänkte jag göra en hexagonväska med restgarnet från förra heaxgonfilten. Jag vet inte om garnet kommer att räcka, därför bemödar jag mig inte med att fästa trådarna på en gång utan låter det vänta. När jag låg och funderade på den här väskan (mitt i natten, jag kunde inte somna om efter en toapaus) så tyckte jag att min idé på modell var så himla bra. Sen när jag började virka, och tänkte till i klart tillstånd, insåg jag att det aldrig skulle bli nån väska om jag satte ihop hexorna som jag tänkt. Sista gången jag bestämmer mig för nåt mitt i natten. Eller nä, det är det antagligen inte ;-) Hur som helst fick jag tänka om, och efter att ha involverat Micke i mina bekymmer kunde jag konstatera att hexor är jobbiga att arbeta med. Jag hade tänkt gör en typ av bottenplatta av kanske två hexor, och sen bara jobba mig uppåt för att få en kant. Men det går ju inte, då är det ett par sidor som inte sitter ihop eller vad man ska säga. Slutligen bestämde jag mig för att vara tråkig, så nu gör jag en "botten" av sju hexor och sen virkar hexor till kanten. Väskan blir större än jag ville från början, men det får gå. Ville ha en liten nätt handväska, nu blir den en stor aning större.

Reader Comments (6)

Spännande att de hur det kommer bli :D

maj 7, 2009 | Unregistered CommenterViktoria

Du funkar precis som jag. Man far "lysande" ideér pa nätterna.

maj 7, 2009 | Unregistered CommenterIA Nyckelpiga

jag tror att den kommer att bli himla snygg! jag tror att jag fattar hur du tänkte först, för det gjorde jag också nu, men du kan inte tänka dig att virka till småhalvor då? för då slipper du göra väskan så stor? Jaja, den blir säkert jättefin i alla fall!

maj 8, 2009 | Unregistered Commenterstina

Jättesnyggt!! =)

maj 8, 2009 | Unregistered CommenterPixi

Hej! Vilken fin sida du har och kul att du delar med dig av dina mönster. Jag har precis gjort ditt pepparkakshus. Välkommen att titta på min blogg.

maj 9, 2009 | Unregistered CommenterMammaPuhStickar

Hej! Gillar din blogg väldigt mycket, har lagt en länk till den på min blogg. Kika gärna in där och lämna en kommentar eller så!

maj 9, 2009 | Unregistered CommenterLinda

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>