Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Snart 30 000 besökare, dags för utlottning! | Main | Storleverans »
torsdag
jul302009

Massupdate

Den här veckan har, förutom en massa leveranser, inneburit flera projekt. Bland annat har jag gjort klart bakstycket på dopklänningen, jag har till och med virkat klart detaljerna i halsringningen. Och eftersom fram- och bakstycke ser likadana ut har jag fotat dem sida vid sida så ingen ska tro att jag ljuger. Jag kan inte nog understryka hur snygg klänningen kommer bli. Förhoppningsvis passar den också när det väl blir dop, för en viss liten lilleman växer så det knakar. Och det mestadels på bredden ;-)

Nästa projekt fick jag lust att göra sen jag lånade lite böcker på biblioteket. I boken går mössan under namnet Perumössa, och den har mycket mer broderier samt tofsar i knytbanden. Dessvärre kom inte jag och maskstygnen (som man broderar med) överens alls, så jag bestämde mig för att inte göra färdigt broderierna och behålla min mentala hälsa. Till råga på allt är mössan för stor för lilleman, men jag får nog skylla mig själv. Den lilla storleken såg så liten ut att jag gjorde mellanstorleken, och ja, det skulle jag väl inte ha gjort. Mössan är förresten virkad i Bellevue, och det gick knappt ett nystan.

I samma bok som Perumössan, "Stickat och sött" av Erika Knight, finns ett mönster på en hätta med jättestora rosetter. Den är jättesöt, men lite tjejig för min lilleman (ja, jag har faktiskt gränser) men jag ska sticka hättan ändå och se om jag kan få till lite snygga knytband.

Reader Comments (2)

Ojdå det har vekligen varit en rolig vecka för dig med så mycket paket :-D och en snygg mössa har du också hunnit med, jag tycker inte den behöver brodyren på, den är skitfin utan :-)

Dopklänningen är ju helt underbar, funderar också på att göra något sådant när jag väl får barn.

juli 31, 2009 | Unregistered CommenterHulda

J jisses vad grann dopklänningen blir ,funderade skarpt på innan att göra en liknande till min syster bebis som kommer i september ,men man måste göra annat oxå ,för har redan gjort 2 set kläder o en filt håller jag på med ,men var helt klart sugen! hehe!! =)

juli 31, 2009 | Unregistered CommenterPixi

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>