Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Kannibalkungen Kumquat och hans hustru Sweetie | Main | En tuff start på nya året »
måndag
jan112010

Projekt restgarn inlett

Än en gång ska jag försöka göra mig av med lite restgarn. Jag påbörjade ett pannband innan jul, och det lyckades jag få klart igår. Det var ett sånt där übertråkigt projekt som jag inte alls hade lust att göra, men jag behövde nåt att värma öronen med i kylan. Jag har stickat i Debbie Bliss underbara Rialto Aran, stickor 4,5. Det gick ganska precis ett nystan. Mönster hittar du här. Det var inte särskilt svårt att sticka, ändå lyckades jag få några fel här och där. Jag hade ingen lust att dra upp så jag står ut med de små skavankerna. Det var helt enkelt ett sånt där projekt jag bara ville bli av med så jag kunde använda den. Fotograf: Algot 3 år.

När jag hade avslutat pannbandet kände jag mig sugen på nåt annat, nåt virkat. Jag har inte virkat så mycket den senaste tiden, för tiden har inte riktigt funnits (tacka min far för det). När jag virkade den här väskan kände jag att jag ville göra en till, en större. Jag har kollat runt lite efter ett garn som tilltalade mig, för jag ville att väskan skulle se "grov" ut liksom. Det är svårt att förklara, men jag hittade i varje fall inget garn som kändes rätt. Så förra veckan fick jag en idé mitt i natten när jag som vanligt hade svårt att somna om efter mitt nattliga toabesök. Tänk om man bara skulle virka väskan med två olika trådar? Och ta ett enfärgat garn, och ett lite tunnare sockgarn i olika färger? Jag har nämligen lite sockgarn liggande, men jag vill inte göra sockor av det. Jag stod igår och svor lite över att jag hade sockgarn men inte något enfärgat i tillräckligt stor mängd. Så petade jag lite i garnlådan medan jag svor lite till. Och se där, jag hittade två glömda nystan längst in. Och tänka sig, att färgen passade bra till sockgarnet! Så nu virkar jag en väska efter samma mönster som den förra, men med två trådar så väskan blir större. Vi får se hur stort det blir, för jag vill bara virka botten liksom i tvåtrådigt och melerat. Själva handtagen ska bli enfärgade, och då får jag nog köpa ett nytt nystan faktiskt. Om jag inte hittar fler glömde nystan i lådan.

Väskan virkas med virknål 5. En tråd Marks & Kattens Bomull (50/50 av bomull och ull) och en tråd Opal (75% ull, 25 & polyamid). Det blir riktigt snyggt faktiskt. Det är exakt som jag tänkt mig, men snarlikt. Det ser grovt ut, och sockgarnet ger virkningen lite av en tygkänsla. Det påminner lite om en ful gammal tweedkavaj som kliar, visst gör det? Och det är det jag var ute efter. Men det finns nog bättre alternativ, som kostar pengar.

Reader Comments (3)

Det var en himla bra ide om pannband, den tar jag med mig

januari 11, 2010 | Unregistered CommenterSunna

Samma här, jättesnyggt.

januari 11, 2010 | Unregistered CommenterÄNGLASTINA

Fint pannband och duktig fotograf! :)

januari 13, 2010 | Unregistered CommenterFröken Elsa

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>