Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Fler fåglar, tvillingsjälar | Main | Sackgirl »
torsdag
jan212010

Gulli, fågeln

När jag virkade min Sackgirl och broderade lite "tatueringar" fick jag en sådan lust att brodera på något mer virkat. Jag var inte så sugen på att göra fler Sackisar, men då föddes idén till att göra något litet men ändå tillräckligt stort för att brodera på. Just det där snirkliga som jag gjorde på Sackgirl är något som tilltalar mig. Jag älskar kringelikrokar och svirvliga mönster. Det var alltså bara att börja virka, och när jag kommit så långt att jag broderat runt ena ögat så kom det en blixt från en klar himmel! Det skulle förstås bli en fågel, något annat var otänkbart. Fågeln fick broderier runt andra ögat, en näbb av filt, vingar av filt och två rastaflätor. Jag är rätt nöjd, det som kunde gjort henne bättre är om jag haft mörkblått broderigarn men vitt fick duga. Den vackra lilla skapelsen har fått namnet Gulli, för hon är så gullig. Mönstret är helt eget. Och fler Gullis kommer det garanterat att bli! Hon gick snabbt att virka, vilket lämnade mer tid och ork att brodera och göra detaljer.Reader Comments (11)

du gör så himla söta saker! helt sjukt så duktig du är! jag undrar lite vad det är för slags garn och virknål du använder för att göra dina figurer? =)

januari 21, 2010 | Unregistered CommenterLinn

Linn
Jag använder ofta Marks & Kattens ekologiska bomull, eftersom det garnet finns i bra hudfärg som funkar till mina dockor. Som komplement använder jag en massa restgarner i ungefär samma tjocklek. Jag virkar med virknål 2,5 mm, men man kan utan problem byta ner till 2 mm, jag har bara inte en tvåa.

januari 21, 2010 | Unregistered CommenterCrochetra

Gullig är hon absolut, så henne namn passar jättefint. Och jag tycker också snirkliga mönster är fint, passar dessutom utmärkt på amigurumisar :)

Vad roligt att börja virka utan att ha bestämt sig vad det ska bli, en annan version av virkalong. Det måste jag nog prova :) Pippin blev jätte fin med sina mönster

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterIda

Riktigt snyggt med det snirkliga. det kommer jag nog att sno nån gång i framtiden. :)

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterIlkka

Fågeln är jättesöt. Broderiet blev också jättebra. Har du några bra tips på hur man broderar på virkat? Jag brukar brodera mina ögon på mina gubbar men det blir aldrig helt 100% igt.

mvh

Åsa

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterOzas Pysselverkstad

Jättefin! (som vanligt)

januari 22, 2010 | Unregistered Commenterewa

Det var en av de häftigaste fåglarna jag sett

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterSunna

Sicken sötnos :-)

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterMartina

Vad underbart fint du brodera oxå! Sååå gullig!

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterBibbi Maria

Underbara fåglar gillar verkligen broderingen på dem mycket inspirerande. Kan absolut se massa kycklingar och tuppar till påsk i den modellen kanske.

januari 23, 2010 | Unregistered CommenterMimmi

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>