Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Papegoja | Main | Gulli, fågeln »
fredag
jan222010

Fler fåglar, tvillingsjälar

Fler fåglar har blivit till idag, och den här gången satsade jag på att virka en "ond" och en "god". Du vet som människor i filmer ibland har en elak version av sig själv på ena axeln och en god på andra? Ungefär så tänkte jag mig, men i fågelform och lite puttenuttigare. Ena fågeln är svart med röda broderier, och ska väl föreställa en djävul. Hon fick orange ögon, röda vingar och så flätade stjärtfjädrar med uddar på. Jag försökte mig på att brodera likadant på båda ögonen, men det blev inte helt likt.

Den andra fågeln blev vit med blåa broderier. Hennes ögon är guldfärgade, vilket jag tycker passar bra eftersom hon är mer åt en ängel. Änglar har glorior på huvudet, det vet ju alla om. Jag funderade på att virka med gult garn runt en nyckelring och ha som gloria, men jag ändrade mig. Istället fick det bli en annorlunda tolkning, och hon fick två tunnare flätor som sedan gick ihop till en större fläta baktill.

Jag tycker de är jättefina ihop, precis vad jag ville göra. Det kommer säkert bli fler fåglar redan i helgen, jag är helt beroende av att brodera och pilla med filt. Jag måste få det ur systemet, även om jag ogillar att göra flera likadana saker.Reader Comments (15)

Så läckra de blev!

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterHulda

helt underbara tycker jag. Jag blev också broderisugen :-)

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterVeronica Tingvall

Otroligt fina fåglar! Vilka bra idéer du får hela tiden... Det blir verkligen snyggt med broderier på det virkade.

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterDrutten

Jättefina är dom!!!

Jätte fina! du broderar snyggt. hur hinner du med allt? :)

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterJessica

J'ttefina! Men hur hinner du? Har inte du oxo bebis?

januari 22, 2010 | Unregistered Commenterewa

Jättefina!!!!

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterCarolina

Jättesöta och broderiet passar perfekt till dom små

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterÄNGLASTINA

Älskar den lilla onda! ;D

januari 22, 2010 | Unregistered CommenterMatilda G

Hahaha Nej vad söta!! :D

januari 23, 2010 | Unregistered CommenterFröken Fridh

Helt underbara!

januari 23, 2010 | Unregistered CommenterAnna

Underbara fåglar! Jag fattar inte hur du kommer på allt. Du har fått en award av mig i min blogg.

januari 23, 2010 | Unregistered CommenterMillan

Så snyggt med broderier på virkat.........!

Roligt att se!

Kram Kajsa

januari 23, 2010 | Unregistered CommenterKajsa

gud så söta.

januari 23, 2010 | Unregistered CommenterSandra

Vilka skojiga saker du gör. Är så himla imponerad av allt du gör! Har börjat virka sedan 4 månader tillbaka, nu är jag fast och har egen blogg... www.frokensotspyssel.blogspot.com

Hälsningar Camilla

januari 23, 2010 | Unregistered CommenterCamilla

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>