Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Stickade fodral, typ ett mönster | Main | Kattis, gratis mönster! »
måndag
okt182010

Piranha plant-halsduk

Du som spelade Super Mario på NES kommer (förhoppningsvis) känna igen den här. Du som inte spelade Super Mario på NES, du har missat något storslaget!

Med den här som inspiration, virkade jag en halsduk till min tvillingbror. Han ville först ha en mössa, men sen såg vi då den där halsduken av en slump och han ändrade sig. Jag har inte gjort något mönster, utan har bara virkat på måfå. Självaste halsduken är virkad på längden = übertråkigt. Blomman är en vanlig cirkel i grunden, men istället för att börja med 6 fm och öka 6 fm per varv, virkade jag 5 fm och ökade 5 fm på varje varv. Varje varv vändes, så att blomman fick en öppning i ena sidan. Sen är det bara några vita prickar och ett par blad. Jag har använd Drops Alpacka till halsduken, och Sandnes Lanett till blomman och dess dekorationer. Lanett börjar för övrigt bli lite av en favorit, jag funderar på att köpa några färger till och virka nåt till mig. Även om det var vråltråkigt att virka på längden, så blir det rätt snyggt med långrandigt. Tänk liksom en haldsuk som är virkad på längden i riktigt knalliga färger :-D

References (3)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
 • Response
  Piranha plant-halsduk - Blogg - Mönster på virkat och stickat - Crochetra
 • Response
  Response: link
  Piranha plant-halsduk - Blogg - Mönster på virkat och stickat - Crochetra
 • Response
  Piranha plant-halsduk - Blogg - Mönster på virkat och stickat - Crochetra

Reader Comments (6)

Hihi, så cool!

oktober 18, 2010 | Unregistered CommenterFiff

Riktigt snygg syrran! Tack så jättemycket.

Snacka om att jag kommer se ballast ut på stan :)

oktober 18, 2010 | Unregistered CommenterMagnus

Vilken fräck halsduk! =)

oktober 18, 2010 | Unregistered CommenterSUADDA

Var får du allt i från! SOm jag skrev på FB så snygg och får min bror syn på den så vill han garanterat ha en sådan i julklapp....hur mycket garn gick det åt? Drops Alpacca det är ju så grymt tunt!!! Måste ha tagit evigheter att göra!!!

oktober 19, 2010 | Unregistered CommenterHulda

Hulda, det gick 3 nystan ljusgrön och 2 nystan mörkgrön Alpacka. Jag virkade med dubbla trådar, så det gick rätt fort, är typ 17 varv kanske. Blomman går det bara små mängder av garn till, tyvärr hade jag inte rätt färger hemma så brorsan (Magnus här uppe :D ) fick dessvärre punga ut pengar för de färgerna också.

Mange, bra att du är nöjd! Sis fixar allt :P

oktober 19, 2010 | Unregistered CommenterCrochetra

Tufft!

oktober 19, 2010 | Unregistered CommenterMarit Irene

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>