Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Virkade väsksmycken | Main | Mitt nya makraméade armband »
lördag
feb202010

Gaffelvirkat örhänge


För längesen såg jag det här mönstret. Då hade jag aldrig testat gaffelvirkning, och jag kan säga att jag är glad att det inte blev mitt första projekt i gaffelvirkning. Det var inte svårt, absolut inte. Däremot var det meckigt att virka med nåt som inte är garn. Nu hade jag nog lite för tjock tråd, använde silverfärgad koppartråd på 0,5 mm. Eller om det var 0,6 mm? De hade en tunnare på 0,4 mm men det tyckte jag verkade för tunt. Så här i efterhand borde jag ha köpt den istället, men det kan jag nog köpa på Panduro lite längre fram. Jag måste dessutom köpa nån slags kedja att fästa det virkade hänger i kroken man sticker i örat liksom. Nu improviserade jag eftersom jag ville se hur det såg ut på, så jag trädde bara lite koppartråd genom öglorna. Annars blev det rätt snyggt, eller hur? Jag hade sönder en virknålen på vägen, men jag är nöjd. När jag köpt tunnare tråd och kedjor kommer jag göra ett helt par, men ikväll ska jag nog nysta garnhärvor medan jag tittar på Melodifestivalen.

Min trasiga lilla virknål. Så går det när man har ett uselt temperament och ännu uslare tålamod.

Reader Comments (1)

Tyckte det blev riktigt coolt, så kanske var värt en trasig nål? Fast om du tänker ha sönder en nål varje gång kan det ju bli dyrt! haha

februari 20, 2010 | Unregistered CommenterPysselkiisen

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>