Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Bling bling | Main | Virkade väsksmycken »
torsdag
feb252010

Ett helt gäng med väsksmycken

Den här veckan har jag bestämt mig för att få klart en av mina sjalar, jag har ju en gaffelvirkad på gång och så en stickad som jag påbörjade strax efter garnmässan i höstas. Jag klarar ju aldrig av att hålla mina löften till mig själv, så jag virkade väsksmycken istället. Jag har börjat hänga pärlor i stjärtfjädrarna, för att få lite lite mer tyngd och bättre "fall". Den rosa är en beställning, så den är tingad, men resten av smyckena åker in i fågelholken. Nu kommer jag dock att ägna mig åt min stickade sjal, det är bara 16 varv kvar på den enligt mönstret. Den ser rätt liten ut så det kanske blir att jag virkade några varv extra, men å andra sidan ser den ganska liten ut på bilden i mönstret också.

Just ja, flera har undrat övet hur bra smyckena sitter med knapp. Jag måste säga att de sitter väldigt bra, jag har bytt ut karbinhaken på min väskfågel och satt dit en knapp, eftersom jag tyckte det var mycket finare. Den har nu suttit på väskan hela veckan, och den har sitter fortfarande lika bra. Knappen är invirkad i den virkade kedjan, så om knappen ramlar av har hela hänget gått sönder i tråden. Knapphålen är virkade lite tajtare än behövligt, eftersom virkningen förmodligen töjs med tiden. Sen gör ju fågelns, om än nätta, tyngd att knappen hamnar i knapphålets nedre del och liksom "hakar" sig fast.
Reader Comments (5)

Så fina väsksmycken, och fastsättningen är ju mycket roligare än en karbinhake... Jag har problem med att avsluta också... Stackars barn, dottern väntar nog förgäves på en tröja...
//Effie

februari 25, 2010 | Unregistered CommenterEffie/Solfjäder

Jätte söta, den rosa var faktiskt min favorit :)

februari 25, 2010 | Unregistered CommenterIda

Så söt min rosa lilla unge blev!

februari 25, 2010 | Unregistered CommenterHulda

De blev ju jättefina med pärlorna, vad duktig du är

februari 25, 2010 | Unregistered CommenterSunna

Jättefina väsksmycken! Gillar verkligen din blogg :)

februari 26, 2010 | Unregistered CommenterSandra

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>