Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Vardagslyx, filtar och ännu fler nya tallrikar | Main | Virkat påskägg, stärkt i socker såklart »
torsdag
mar182010

Virkhjälp sökes, från finska till svenska

För ett tag sedan skrev jag om en sjal jag höll på med i gaffelvirkning. Jag har problem att få ihop kanten eftersom mönstret är på finska, och det inte finns ett diagram till just kanten. Jag fick flera erbjudanden från snälla människor som erbjöd sig att hjälpa till, men för att slippa mailbomba länk på beskrivningen tänkte jag att jag lägger ut länken här samt kopierar in avsnittet jag inte får ihop. Om det är någon som på ett ungefär förstår hur det ska vara (google translate hjälpte inte mig för fem öre) så hojta till, antingen i en kommentar eller till min mail art_on@hotmail.com

Översättning sökes till följande text
Reunuskaitale: virkkaa kaitaletta varten haarukkapitsiä siten, että sen keskiosan molemmin puolin tulee aluksi esim. 60 lankalenkkiä. Huom. älä katkaise lankaa vaan ota silmukka esim. hakaneulalle ja jätä kaitaleen pää odottamaan. Ota toinen lanka ja aloita kiinnittäminen reunakaitaleen aloituspäästä. Kiinnitä reunus huiviin yläreunassa ja sivuissa virkkaamalla *reunakaitaleen 3 lenkkiä yhteen 1 ks:lla, 3 kjs, 1 ks huivin kjs-kaareen, 3 kjs* toista *-* ja virkkaa kulmissa aina neljään kjs-kaareen jokaiseen 3 kertaa 3 lenkkiä seuraavasti: **reunakaitaleen 3 lenkkiä yhteen 1 ks:lla, 3 kjs, 1 ks huivin kjs-kaareen**, toista **-** vielä 2 kertaa samaan kaareen. Jatka reunakaitaletta aina sopiva määrä ja kiinnitä sitä mukaa huivin reunaan. Yhdistä kerros lopuksi ps:lla ja katkaise lanka. Katkaise reunakaitaleen lanka, solmi kaitaleen päät keskiosasta toisiinsa ja päättele langanpäät. Virkkaa vielä ulkoreunaan (3 lenkkiä yhteen 1 ks:lla, 4 kjs), toista sulkulauseketta ja sulje krs ps:lla. Huom. virkkaa tarvittaessa kulmissa 4 kjs:n tilalla 5 kjs jotta kulma ei ala kiristää.

Det fullständiga mönstret finns här. Enda anledningen till att jag lyckats med resten är att det finns ett diagram i en länk på den sidan.

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Virkhjälp sökes, från finska till svenska - Blogg - Mönster på virkat och stickat - Crochetra

Reader Comments (3)

Jag ska försöka hjälpa dej.
Mailar till dej när jag har klurat ut en översättning.Är ingen hejare på gaffelvirkning men jag kar provvirkat.

mars 20, 2010 | Unregistered CommenterSoili

Hej,
Läste din blogg och jag kände igen gaffelspetsmönstret. Jag har själv virkat en likadan för något år sedan. Kanten är lättvirkad. Du skall börja med att virka gaffelspets för t.ex. 60 länkar (kapa inte av garnet). Sedan virkar du fast den raka kanten så att du virkar *1 fm kring 3 garnlänkar av kanten (gaffelspetsen), 3 lm, och 1 fm kring lmb i själva sjalen, 3 lm*. Upprepa tills du kommer till hörnen. Där virkar du enligt samma princip, men upprepar 3 ggr i samma lmb. Fortsätt med jämna mellanrum på gaffelspetsen och sedan virka fast den så att den räcker runt hela sjalen. Sedan är det bara att fästa med 1 sm, virka yttre kanten *1 fm kring 3 garnlänkar, 4 lm*, fästa med sm och gör tofsarna. Hoppas detta var till hjälp och lycka till med sjalen!

mars 21, 2010 | Unregistered CommenterGarnhamstern

Hej igen.Ser att du fått hjälp.
Lycka till.Sjalen blir jättefin.

mars 22, 2010 | Unregistered CommenterSoili

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>