Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Hello Kitty-börs, här är mönstret! | Main | Sänkt pris på fjäderfän! »
söndag
apr182010

Min gåva till min bättre hälft


Den här veckan har jag nämnt att jag vill överraska min man med en grej, en radiostyrd A-teamsbil. Idag gav han mig en snilleblixt, så det blir ingen bil till honom. Han satt som vanligt och läste en streckgubbeserie som han gillar, och då fick jag helt plötsligt idén att virka en streckgubbe och stärka den i trälim. Så utbrast han att man borde kunna göra xkdc-gubbar, ja, gubbar från den där serien. Där och då föddes idén, jag fick en snilleblixt. Varför skulle det inte gå att göra en streckgubbeserie? Självklart går det! Så, jag for iväg till Handen för att köpa några målardukar, sen snabbt som attan hem för att börja med arbetet. Vi kom överens om en seriestrip vi båda gillade, och som fick vara max fyra rutor lång för det var så många dukar jag köpte. Det tog mig kanske tre timmar att slutföra allt, och det var banne mig trist mot slutet. Det är inte så vansinnigt givande att virka en massa streckgubbar, tro mig. När alla trådar var fästa limmades gubbarna upp på målardukarna, och så skrev jag dit text för hand med en overhead-penna. Tavlorna hänger nu i hallen, så att man kan läsa serien medan man tar av sig skorna. Och helt ärligt, seriestripen stämmer faktiskt lite.

Det må ha varit tråkigt att virka enbart luftmaskor och smygmaskor, men det färdiga resultatet är desto roligare :-D Tavlorna uppskattas av oss båda, men de är gjorda som en gåva till min man som är ett otroligt stöd för mig. Jag kunde inte ha funnit en bättre man att dela mitt liv med *älska*

Inspirationen kommer från den här stripen, och jag har kopierat den rakt av. En sån här grej skulle jag aldrig kommit på själv.Reader Comments (10)

hahaha...den var ju skitfräck ju :-D

april 18, 2010 | Unregistered CommenterHulda

Jättekul idé och lyckat resultat

april 18, 2010 | Unregistered CommenterMargita

Hahaha :-D

Både kul och snygg :-)

april 18, 2010 | Unregistered Commenterfante

Åh vad fin! Älskar XKCD och just den strippen är bland det bästa han gjort. Blev ju hur bra som helst som tavlor!

april 18, 2010 | Unregistered CommenterIda

Fantastiskt bra ! Vilken cool present !

april 18, 2010 | Unregistered CommenterOzas Pysselverkstad

Underbar, du är fantastiskt duktig

april 18, 2010 | Unregistered CommenterSunna

Jättehäftigt och fint

april 18, 2010 | Unregistered CommenterParadiset Kaos

Tuffa tavlor! Om du gillar XKCD så komer du troligen att tycka precis lika mycket om http://gravidserier.blogg.se/
Skriven och ritad av en väninna till mig. Alla stripar är tagna från hennes och hennes vänners liv.

april 19, 2010 | Unregistered CommenterAnno

HAHA VAd finurligt kreativt o BRA!! =)

april 20, 2010 | Unregistered CommenterPixi

Det var en riktigt häftig idé och det var en rolig seriestrip ni valde! =)

april 20, 2010 | Unregistered CommenterSofia

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>