Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Garnrea | Main | Hello Kitty-börs, här är mönstret! »
lördag
apr242010

Rymden anfaller!

I veckan när jag satt och virkade på ett kuddfodral så kände jag att det var riktigt tråkigt att bara virka fram och tillaka. Jag är inne på tredje fodralet, och då virkar jag bara fastmaskor fram och tillbaka. Den blir fin, jag gör den randig i fyra färger. Dessutom är den superenkel, men trist. Så, jag fick för mig att jag skulle nåt på frihand, det enda jag visste att jag ville göra var nåt med ett stort öga. Så jag tog det ena garnnystanet från kuddarna, och satte igång. Resultatet blev nån typ av rymdvarelse tror jag. Man kan trycka ut ögat från "huvudet" och han har en öppen mun som tungan sticker ut ur. Dessutom har han mustasch. Jag vet, munnen och tungan ser ut som ett kvinnlig könsorgan, men det bjuder jag på. Det var inte meningen, det bara blev så och jag kan ju inte strunta i att visa upp figuren bara för att den inte är helt rumsren. Algot gillar den i alla fall, och jag med. Den är lite udda, och rolig. Och eftersom jag inte visste om den skulle bli bra finns inget mönster, men den var jättelätt att göra. Jag är faktiskt inne på att virka en hel "serie" med den här typen av figurer. Lite udda, roliga, färgglada och med ögon som poppar. Synd bara att jag inte riktigt bör köpa garn den här månaden och jag kan ju inte ta allt garn från kudddfodralen.


Reader Comments (11)

Vilken tuffing!

april 24, 2010 | Unregistered CommenterTokTova

Vilken cool. Älskar hur du har fixat ögat!

april 24, 2010 | Unregistered CommenterPlutt

*haha* den var kul! ;)

Du, fantasilös?! Eller hur =)

april 24, 2010 | Unregistered Commenter☆ Virkaholic ☆

Så supersnygg!!! :)

april 24, 2010 | Unregistered CommenterMammalito

knasig o kul!

april 24, 2010 | Unregistered Commenterewa

Den var kul.
Riktigt söt.

april 24, 2010 | Unregistered CommenterLena

Det är ju en alien. Du hade lätt kunnat göra tungan grön eller nåt för att undvika missförstånd :)

Kul utomjording! ingen brist på fantasi här inte.

april 24, 2010 | Unregistered CommenterCarola

En riktigt cool grej!
helenadahlbom@hotmail.com

april 24, 2010 | Unregistered CommenterAnonymous

Vilken rolig figur.
Vad gäller rumsrenlighet så får man ibland bjuda på det. jag har ju virkat en elefant och min sambo tycker att snabeln ser ut som det manliga könsorganet :-)
Fortsätt virka kul figurer det är väldigt inspirerande att titta på.

april 25, 2010 | Unregistered CommenterUlrika

hehe, min favvo är tungan och mustaschen :-D

april 26, 2010 | Unregistered CommenterLinda

*skratt*
Jag tycker hela alltet ser lite små icke-rumsrent ut :-)
Rolig ju!

april 27, 2010 | Unregistered CommenterMartina

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>