Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Har köpt en gåva till mig själv | Main | Vårstämning »
måndag
apr052010

Filt till vagnen. Check

För ett par veckor sedan började jag sticka en filt till Simons vagn. En filt han kan ha att värma sig med sen när det blir för varmt för åkpåsen. Och nu är filten klar! Ett tag kändes det som om den aldrig skulle bli färdig, jag kände mig nästan panikslagen när jag stickade. Filten blev jättefin, jag älskar verkligen färgskiftningarna i garnet (Viking Balder) och filten känns tjock och lyxig. Mönstret är från ett Viking Balder-häfte, och även om det var på norska, danska eller vad det nu var så var det lätt att förstå hur jag skulle göra. Men det var en sak som gjorde mig sur, och det var att mängden garn inte räckte till filten enligt mönstret. Jag ville virka en kant runt filten, så jag stickade inte den lika lång som man skulle. Och tur var det, för när jag stickat kanterna och sytt fast dem (ja, det skulle man göra) så hade jag inget garn kvar. Om jag stickat så långt jag skulle, så hade mitt garn inte räckt till kanterna. Och då hade jag alltså så mångra gram det stod i häftet.

Mitt nya projekt är nu att virka kuddöverdrag till kuddar i vårt sovrum. Tanken är att jag ska virka olika mönster, men låta färgerna vara samma i kuddarna.

Reader Comments (8)

Fin filt! Trisst det där när garnet inte räcker...det är ju bättre att ha ett nystan för mycket än ett för lite.

april 5, 2010 | Unregistered CommenterHulda

Härlig filt i vackra skiftningar!

april 5, 2010 | Unregistered CommenterFrualbertsson

Så härlig filt, kanten ser spännande ut - skulle gärna se den i närbild.. blink blink :-)

april 5, 2010 | Unregistered CommenterDenice

Härligt, både filten och kuddfodralen - riktigt glada :-)

april 5, 2010 | Unregistered CommenterMartina

filten verkar vara underbart skön med det garnet och kuddarna blir garanterat fina

april 6, 2010 | Unregistered CommenterSunna

Fint!
Jag har en award till dig på min blogg, här är länken till det inlägget:

http://garnkompisar.blogspot.com/2010/04/yay-award-bra-och-daliga-nyheter.html

//Linn

april 7, 2010 | Unregistered CommenterLinn

Åh så fint! Kuddarna gör du med Roma väl?

Är också nyfiken på kanten runt filten!

april 7, 2010 | Unregistered CommenterMaria

Är det långt kvar tills du ska få? :) Otroligt fint kuddfodral! Kramar

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>