Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Beställning på igelkott och raggartärningar - DONE | Main | Nu finns ett blädderex av boken i Hörby »
söndag
aug012010

Inspirerad av Frida

Igår satt jag och glodde på Facebook, och upptäckte att en vän till oss lagt upp nya bilder i sitt album med egna målningar och teckningar. Hon är otroligt duktig, och jag fastnade genast för en av hennes målningar. Jag bestämde mig för att virka en figur, med hennes bild som utgångspunkt och jag blev klar för en liten stund sedan. Figuren i sig är väldigt enkel, men håret var rätt krångligt. Vanligtvis syr jag fast hår bara, men den här gången ville jag testa att brodera det, för att få in färgskiftningar i bara själva hårbotten. Jag satt uppe halva natten med det där förbaskade håret, och det blev långt ifrån så bra som jag hade hoppats på. Det blev bra för att vara första gången, men jag hade inte blivit ledsen om det blivit bättre ;-)

Så här ser orginalbilden ut, och den är ritad/målad av Frida Lindström.

Reader Comments (7)

Jättefin och så lik målningen. Jag tycker håret är bra, kanske du är för självkritisk? Tänk att kunna virka så där på gehör, du kan vara stolt.

augusti 1, 2010 | Unregistered CommenterHelena

Både bilden och din virkade lilla tös är jättefina! Bra gjort!
Kram
Susanne

augusti 1, 2010 | Unregistered CommenterFrualbertsson

Jättefint hår och mycket likt förebilden ju!
Den ska du absolut vara nöjd med =)

augusti 1, 2010 | Unregistered CommenterSUADDA

Riktigt snyggt hår! Helt klart värt en natts arbete. ;) Trodde dock först att hon höll i ett par skidstavar, från den vinkeln såg det ut som det. :)

augusti 1, 2010 | Unregistered CommenterIlkka

Kanonfina! Både din virkade och den tecknade! Så vill jag oxå kunna göra!!
Kramkram Carina aka Moster Ninni

augusti 2, 2010 | Unregistered CommenterNinni

Svar: Ja, det är mitt eget mönster, även om kaninen inte blev riktigt som jag hade tänkt mig. Egentligen skulle den ha ett runt huvud men det blev lite som en hammarhaj istället ;)

Hej vilken fin flicka. Jag har en liten fråga hur du gjorde håret?

augusti 10, 2010 | Unregistered CommenterAnna

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>