Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Ungefär hela augustis arbete i ett inlägg. Typ | Main | Sjukling »
söndag
aug222010

Gratis mönster på värlens tötaste små cupcakes

Idag bjuder jag på mitt alldeles egna recept på små cupcakes. Jag skapade mönstret förra hösten när jag gjorde mönster till min bok, men då var de virkade i ett tjockare garn och normalstora. Igår fick jag för mig att göra små cupcakes, och testade mitt "gamla" mönster. Det blev vansinnigt bra! Eftersom jag bestämt mig för att inte ha några virkade bakverk eller mat i någon av mina eventuella framtida virkböcker så vill jag dela med mig av mönstret till mina läsare, helt gratis. Cupcakesen blir kanske tre cm höga, utan topping. Det går som sagt att göra dem större genom att virka dem i antingen dubbla trådar, eller i ett tjockare garn (typ Paris från Drops). Till en av mina cupcakes har jag sytt en muffinsform av filt, men det var lite för jobbigt att få en som passade så jag orkade inte göra fler. Däremot hittade jag Algots små tekoppar, såna där små man leker tebjudning med sina gosedjur med. Och där passade faktiskt mina cupcakes perfekt. Jag skulle tom tro att McDonals ketchupformar funkar rätt bra som muffinsform, men jag har ingen hemma att prova med. Men, jag hoppas du gillar mönstret! Jag själv tycker att de är de tötaste virkade cupcakesen jag sett på väldigt väldigt länge!

Cupcakes

Garn: Safran (Drops)
Virknål: 2 mm

Förkortningar:
ökn: ökning
minskn: minskning
sm: smygmaska
lm: luftmaska
fm: fastmaska
st: stolpe
fr bå: främre bågarna
ba bå: bakre bågarna
bå bå: båda bågarna

Muffinsen
1) 6 fm i en ring
2) 2 fm i varje m (12 m)
3) [fm, ökn] 6 ggr (18 m)
4) [2 fm, ökn] 6 ggr (24 m)
5) [3 fm, ökn] 6 ggr (30 m)
6) [9 fm, ökn] 3 ggr (33 m)
7) 5 fm, ökn. [10 fm, ökn] 2 ggr, 5 fm
8) Varvet virkas i främre bågarna: sm i första maskan, 1 lm. 1 st i samma maska. 1 st i varje maska. Gör en sm i första stolpen. (byt färg). 1 lm
9) Stick in virknålen genom första maskan, och sedan i den bakre maskbågen på varv 8. Virka en fm genom dessa, och virka sedan på samma sätt en fm i varje maska. Fortsätta virka i spiral
10) 5 fm, minsk. [10 fm, minskn] 2 ggr, 5 fm
11) [9 fm, minskn] 3 ggr
12) 4 fm, minskning. [8 fm, minskn] 2 ggr, 4 fm
13-15) en fm i varje maska
16) en sm i första maskan. Klipp av och fäst tråden.

Botten
1) 7 fm i en ring
2) [ökn]7 ggr
3) [fm, ökn] 7 ggr
4) [2 fm, ökn] 7 ggr
5) en sm i första maskan. Klipp av tråden, lämna en lång bit att sy med.
Sy fast botten i muffinsen. När du har en liten bit kvar ska du stoppa muffinsen och sen sy igen hålet.

Spritsad topping
1) 6 fm i en ring
2) en fm i varje m
3) [1 fm, ökn] 3 ggr
3) i fr bå: [2 fm, ökn] 3 ggr
4) i ba bå: [2 fm, ökn] 3 ggr
5) i bå bå: [3 fm, ökn] 3 ggr
6) i fr bå: [4 fm, ökn] 3 ggr
7) i ba bå: [4 fm, ökn] 3 ggr
8) i bå bå: [5 fm, ökn] 3 ggr
9) i fr bå: [6 fm, ökn] 3 ggr
19) i ba bå: [6 fm, ökn] 3 ggr
20) i bå bå: [7 fm ökn] 3 ggr

Dekorera efter eget tycke. Mina dekorationer består av bla blommor i filt, och pärlor. Ta vad du har hemma, lite snygga knappar passar utmärkt!

Reader Comments (6)

Jättesöta. Måste prova ikväll efter jobbet. Tack för att du bjuder på mönstret.
Hälsningar Lilla Hulda

augusti 22, 2010 | Unregistered CommenterAnonymous

Åh ja, du har alldeles rätt. De är bedårande. Ska genast göra en att ha som nyckelring! Och som prydnad, de måste passa perfekt i en värmeljuskopp och det har jag måååånga.. Å så en till lilla E också... Bara så att du förstår vilken inspiration du ger mig! Tack! /Kat

augusti 22, 2010 | Unregistered CommenterKat

sv: ja just de! ice climbers hette dom ja! vad du kan!

augusti 22, 2010 | Unregistered CommenterLinn

Jättefina! Roligt att du delar med dig, det gillar jag :)
Kram Annika

augusti 22, 2010 | Unregistered Commenterskapa och inreda

jag blev väldigt fikasugen nu

augusti 25, 2010 | Unregistered CommenterSunna

Jag skulle så gärna vilja virka en muffins, men jag förstår inte mönstret... Ökning/minskning? Hur då? Jag har virkat efter andra av dina mönster utan problem, men det här förstår jag inte alls... hjälp

september 26, 2011 | Unregistered Commenteremma

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>