Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Virkat mobilfodral, ännu en groda | Main | Socker i kvadrat »
tisdag
sep142010

Restgarnstips!

Egentligen hade jag tänkt blogga om nåt annat idag, men jag blev så nöjd med mitt lilla restgarnsprojekt att det fick komma före.
Jag försöker bli av med så mycket restgarner som möjligt, och den här gången var det ett nystan grått ullgarn som fick sätta livet till. Tanken var att det skulle bli underlägg till glas, men de blev lite stora så jag vet inte riktigt vad jag ska ha dem till. Hur som helst, så är det busenkla att göra. Jag virkade rundlar i ullgarn, och gjorde dem något större än jag ville ha dem. De tovades i tvättmaskin, och mina krympte inte som jag ville. Bah, men palla bry sig. När rundlarna hade torkat sydde jag en langettsöm runt kanten, du vet sån där söm som brukar finnas på fleecefiltar. Efter det virkade jag [fm, hst, 3 st, hst, fm] i varje stygn, och det blev kanonsnyggt!

Idéen fick jag för ett par veckor sedan när en vän skulle tova namnskyltar till barnen som skulle börja på dagis, och hon ville ha lite hjälp. Och då fick jag den här idéen. Underläggen är perfekta presenter, och går snabbt att göra om man bortser från torktiden. Jag har lite planer på att göra flera, jag är lite sugen på bruna rundlar med gul kant nämligen. Lite som solrosor liksom.

Reader Comments (8)

Jättefina!

september 14, 2010 | Unregistered CommenterHulda

Verkligen jättefina! :)

september 14, 2010 | Unregistered CommenterÖgonblick ...

Verkligen bra idé

september 14, 2010 | Unregistered CommenterMargita

Superfina. Jag blir lite sugen på att göra större oc hha som sittdynor när man är på utflykt...

september 15, 2010 | Unregistered CommenterDenice

Hej!
Gör man de större är de perfekta som sittunderlag! /Anneli

september 15, 2010 | Unregistered CommenterAnneli

Ja precis, sittunderlag blir ju också kanonsnyggt! Eller grytlappar, eller grytunderlägg. Finns massor av bra användningsområden :-D

september 15, 2010 | Unregistered CommenterCrochetra

vilka fina virkade saker du har gjort!

september 15, 2010 | Unregistered Commentervicky

Jag tänkte också grytunderlägg. Jättefina! Själv kör jag nu "gör slut på snuttar" i mitt tygförråd.

september 16, 2010 | Unregistered CommenterStratus

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>