Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Sponsrad med garn, kan livet bli bättre? | Main | Seascape lace »
måndag
jan022012

Små Converse, och så lite mindre Converse

En på stickcaféet såg att jag hade virkat små skor till min docka (har tyvärr inte bild på det vad jag vet), de var kanske 3,5 cm långa och toksöta. Hon blev överförtjust och undrade om jag ville virka ett par små till henne, som hon kunde hänga i bilen tror jag. Självklart ville jag det, jag hade ändå inget direkt projekt att pyssle med. Ett par röda ville hon ha, och så fick det bli. Jag har virkat Converse efter nåt mönster förut, men den här gången ville jag prova mönstret som pysselkiisen översatt till svenska. Jag virkade med Sandnes Mandarin, och virknål 2 mm. För att komma åt alla maskor fick jag stundvis gå ner till virknål 1,25 mm och jag vet inte hur jädra många gånger jag stack sönder fingret på den förbenade virknålen! Det gör skitont kan jag lova. Ni anar hur jag svor över både virkningen och mönstret, för jag kände ett starkt behov av att använda det engelska originalmönster. Big mistake egentligen, usch vilket rörigt mönster: text och bilder i en enda röra (tycker jag). Lyckligtvis blir ju skorna ruskigt snygga. Men aldrig mer att jag virkar efter det mönstret. Runt 4-5 cm blev de förresten, tror jag.

Inte långt efter att jag svurit en ed att aldrig mer virka efter mönstret lovade jag ägaren till garnaffären att virka ett par till henne också. Men med virknål 3,5 mm, och lite tjockare garn. De blev äl runt 9 cm. Det gick lite lättare, inga stickskador på fingret i alla fall. Och så var de rosa, rosa gör allting liiiite roligare!

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>