Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« En norsk, en fransk, och en hippie. Och ritblock | Main | Sittpuff »
måndag
mar192012

Wisp i kvadrat

Jag har roat mig med att sticka två Wispar. Först stickade jag en i Tomas Kvists mohairgarn Superla, en mörklila (längst ner på bilden) och sen gjorde jag en Rowans mohairgarn Kidsilk haze i nån fuchsiafärg. Ser ni skillnaden? Båda är stickade på samma stickor, efter samma mönster och i samma antal repetitioner av mönstret. Den mörklila i Superla drog ihop sig direkt och blev långsmal. Den passar bra som halsduk, men det var ju inte riktigt tanken. Den i kidsilk haze däremot är mycket stadigare på nåt sätt, och håller formen jättefint så den passar till sitt ändamål: att vara en sjal. Behöver jag säga vilken jag gillar bäst? Superla kommer jag inte använda ensamt igen, jag vet att några på stickcafét här har blandat Superlan ihop med andra garner och det funkar bättre. Haze har garnaffären fått in i en totalt chockrosa färg, så jag risken är att jag köper ett par nystan av den också däremot. Så härligt mohairgarn! Och just ja, jag har använt 1,5 nystan av båda sorterna. 

Två glada gossar poserar utan protest. 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>