Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Sådärja, påskpresenterna är helt klara | Main | Note to self, uppdatering »
onsdag
mar282012

Påskägg: check

För några veckor sedan började jag virka påskägg, för att vara ute i god tid du vet, så man slipper stressa och få panik i sista stund. Jag misslyckades (nästan) med att bli klar i god tid, eftersom de stärks i sockerlösning behöver de ju stå och torka ett bra tag och då ville jag vara ute i riktigt god tid för att vara säker. Sista halvan av påskäggen virkades klart igår, idag köpte jag pappersägg att forma dem på och äggen är redan färdigtorkade. Vänta nu lite tänker du, hur kan äggen vara torra redan om formarna köptes imorse och ditt torkskåp är paj? Jo! Jag fick en snilleblixt igår, gjorde en snabb googling, fick en träff, råkade känna personen som stod i träffen, ställde ett par frågor och jo minsann, min idé (som inte bara var min alltså) funkar: det går skitbra att torka i ugnen! Jag torkade mina ägg i lägsta möjliga temperatur i ugnen, i kanske två timmar. För hög värme gör stärkningen brun, inte så konstigt eftersom jag antar att sockret karamelliseras.

Så här såg äggen ut imorse

 Och så här ser de ut nu. Allt som saknas är en bit hårdare papper som ska sitta runt insidan på ena ägghalvan, så att ägget sitter ihop lite bättre.

Häftigt va? Nu ska jag bara sticka klart presenterna som ska ligga i äggen också. Tre av äggen ska jag nämligen ge bort, och eftersom de som ska få äggen är väldigt ekotänkiga ska de få varsin stickad disktrasa i bambugarn. Jag tänkte lägga i en påse ekologiskt godis också, lite gott får man äta till påsk faktiskt. Och bara en disktrasa är kanske lite trist? Hur som helst, mönstret på påskäggen är mitt helt egna.

Reader Comments (4)

Snyggt!

mars 28, 2012 | Unregistered CommenterLinda W

Tjusigt! Det där med att vara klar i god tid har jag ingen aning om vad det betyder *skratt*

mars 28, 2012 | Unregistered CommenterJoanna

Så läckra!!!! hoppas och önskar att du vill dela med dig av mönstret ;-) OM inte till alla så kanske till mig.... blink blink :-D

mars 29, 2012 | Unregistered CommenterHulda

Så otroligt fint! Vill också göra!

mars 30, 2012 | Unregistered Commenteremma

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>