Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Lite på gång | Main | Bestulen. Igen. »
onsdag
maj232012

Mönster på mobilfodral, groda

Ungefär en miljon personer (känns det som) har mailat mig om mitt grodfodral. Nu brukar jag inte uppmuntra tjat och ge efter, men eftersom jag tänkt lägga upp mönstret i typ ett halvår så får jag väl helt enkelt få tummen ur arslet. Låter jag tvär så beror det på att jag är tvär, inte pga mobilfodralet utan pga av livet och allt skit som verkar få plats i det. Jag vet inte när mitt vanliga jag är tillbaka, men jag hoppas att hon inte är borta för länge för jag saknar min virklust.

Mönstret på grodan är lite halvklart bara, när jag gjorde den första så hade jag en helt annan mobil och det fodralet passar väl inte på så himla många telefoner nu när nästan alla har smartphones. Passar inte själva fodralet, så kan du enkelt göra ett som passar just din telefon:

Lägg upp lm tills kedjan är lika bred som din mobil. Lägg upp en lm till. Virka 1 fm i varje maska på kedjan, lägg upp 1 lm och vänd. Fortsätt virka fram och tillbaka tills arbetet är tjockt som din mobil, arbetet ska alltså vara som en bottenplatta till telefonen. För att fortsätta virkar du 1 lm, och virkar runt arbetet. Gör 1 fm i varje m (och i varje rad när du virkar på kortsidorna) och samtidigt virkar du 3 fm i varje hörn. Fortsätt sen virka runt runt, 1 fm i varje m, tills telefonen får plats i fodralet. Vill du göra en utsida, som jag gjort på mina grodor, så virkar du ett fodral till, men lägg upp 2-3 fler lm så att det första fodralet får plats inuti. Det låter rörigt, men det är inte rörigt, det är fullt logiskt!

Anyway, här är typ mönstret.

KLICKA PÅ DEN HÄR MENINGEN FÖR ATT KOMMA TILL MÖNSTRET!

 

Reader Comments (2)

Så flott, en sånn tror jeg at jeg må hekle til datteren min, hun liker så godt frosker!

maj 23, 2012 | Unregistered Commenterlise

Åh så häftig :) Tack för mönster och tips <3

september 2, 2012 | Unregistered CommenterAbbeluttan

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>