Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Sommar | Main | Avslutat »
onsdag
jun132012

Fler som gör som jag?

Jag håller på med en filt i african flowers, och jag kallar den för evighetsfilten. Detta bara för att det är mitt långtidsprojekt, du vet ett sånt som man inte har någon brådska med att få klart och som man plockar upp och jobbar på när man inte har lust med något annat handarbete. Nu har jag kommit så pass långt på filten att den börjar bli lite tung och det är omständigt att virka på en ruta hela tiden (för rutan i sig blir ju klar rätt fort) eftersom man ska vända och vrida på hela filten, och sen ska man vika ihop och lägga undan den för att det blir för varmt att ha den över sig. Därför har jag bytt strategi. Jag virkar många blommor, men bara fram till sista varvet. Då klipper jag av tråden, drar ut öglan så den blir lång och stoppar blomman i en påse. När jag sen har massor av blommor, som nu har jag nästan 40 tror jag, så virkar jag sista varvet och fäster samtidigt blomman på filten. Istället för att behöva lägga undan filten när jag satt fast första blomman, så kan jag bara fortsätta virka på de andra. Det känns som att det går mycket fortare, och det är så härligt att se filten växa!

 

Reader Comments (6)

Så fin den är! Önskar att jag hade tålamod att göra en sådan filt... inte ens när det är ett evighetsprojekt orkar jag ;-)

juni 13, 2012 | Unregistered CommenterHulda

Vilken härlig filt! Jag har också ett sådant projekt på gång. Fast jag håller mig till vanliga små mormors rutor. Har så mycket restgarn så emellanåt tar jag en virknål och virkar lite rutor. Den blir alla möjliga färger, en riktigt färgglad filt.

juni 13, 2012 | Unregistered CommenterMonica

Jag har oxå ett sånt evighetsprojekt, en sjal. Fast att den tar tid att göra beror mest på att jag tycker det är så urbotta trist att virka samma sak om och om igen. :)

juni 13, 2012 | Unregistered CommenterJoanna

Jag gör precis lika med min filt av mormorsrutor. Har virkat på den i över två år nu, men den är långt ifrån färdig. Det ska bli ett överkast till en dubbelsäng är det tänkt, och just nu är den mer som en rejäl filt. Senast hade jag närmare 400 rutor att montera.

juni 14, 2012 | Unregistered CommenterAnna

Jag virkar på en megalång spets (ca.2 meter):3 Det är skönt att "koppla av" med någonting annat än amigurumisar!

juni 14, 2012 | Unregistered CommenterAmi2ami

Gud, jag blir jätteinspirerad att börja på ett litet evighetsprojekt själv! Och jag älskar att du mixar färger så friskt!

juni 16, 2012 | Unregistered CommenterAnna

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>