Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Utlottningsdags: vinn en bag pal! | Main | Storshopping »
måndag
aug132012

Har färgat garn. Och fastnat...

 Mina brorsor köpte ju Kool-Aid till mig när de var i USA, och jag fick faktiskt ett ryck i helgen och testade att färga. Det var ruskigt roligt! Och nu är mitt koolpulver slut :( Jag måste ha mer! Mer Kool-Aid, mer garn att färga, och helst nu!

Den här gången färgade jag lite trevlig kamull som jag köpte i min vanliga garnbutik. Det är verkligen busenkelt att färga med Koolpulver, alldeles för enkelt. Och så har man slut på det, och på garnet med. Typiskt. Hur som helst, så här blev mina 200 gr garn.

2x50 gr färgade jag i tre smaker (cherry, pink lemonade, grape). Blev jättefina, och passar perfekt till mitt lila Toshgarn som jag också fått.

100 gr färgade jag i bara två smaker (lemon, cherry). Var jättetveksam till den här färgningen eftersom den gula var så svag, men det blev en härlig vaniljig känsla över det gula så jag är sjukt nöjd ändå! Blandningen ser nästan ut som nån hallon-mangosorbet, den ser helt enkelt god ut. Först ville jag göra ett garn som passade till mitt gröna Toshgarn, och blev lite så där besviken på att det här inte passade. Sen lade jag garnerna bredvid varande, och de passar visst det ihop! Blev en härlig kontrast, får se om jag hittar ett mönster som funkar till färgerna eller om det blir så att jag stickar två olika projekt ändå.

Och barnen fick självklart vara med på ett hörn de också. Jag köpte 100 gr av ett billigare ullgarn, och så fick de färga varsin härva om 50 gr. Jag började med att färga båda härvorna i gult, med Kool-Aid, och sen fick de skvätta karamellfärger på härvorna bäst de ville (Viktigt att notera att om man färgar med karamellfärg måste man tillsätta nån form av syra, vi körde på ättika för det var det jag hade hemma). Så här blev barnens härvor till slut, härligt färgglada, precis som barnen själva. Den högra är storebrors, och den vänsta är lillebrors.

Reader Comments (4)

Visst är Kool Aid super cool att färga med. Och dofterna. Har sett att några garnonlinebutiker säljer. JAg har ropat in på tradera några gånger. Inte alltid man vet någon som ska iväg over there.

augusti 13, 2012 | Unregistered CommenterIng-Marie

Underbart fint blev det!!=)

augusti 14, 2012 | Unregistered Commenterpixi

Vad fina garnerna blev!

augusti 14, 2012 | Unregistered CommenterManduzana stickar

Blev hur bra somhelst! :D

augusti 14, 2012 | Unregistered Commenternadvard

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>