Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« It's a bird! It's a plane! | Main | Från matta till korg »
fredag
aug242012

Stickade väskan, äntligen färdig

Har jag sagt att jag stickat på en väska? Jag har hållt på med den rätt länge, själva stickningen var klar i våras och fodret har väl varit klart (tack mamma! Jag hade aldrig pallat sy det själv.) sen strax innan sommaren eller nåt. Och sen har det blivit liggande, utan att bli monterat och utan att ha hittat handtag som passade. Nu i veckan fick jag iaf tag på handtag, och jag kände att det fick nog vara dags att göra klart. Jag fick sticka om styckena som skulle vikas om handtagen, så att det passade bättre, och sen var det "bara" att montera. Handtagen fixade jag i natt, fodret blev jag alldeles precis klar med och nu är den alltså färdig. Den blev rätt fin faktiskt, men det finns ett stort problem med den som gör att jag nog inte kommer att kunna använda den. Ser du felet? Det är så sjukt uppenbart att man knappt liksom tänker på det. Problemet är väskan inte är... grön. Fråga mig inte varför jag köpte den här färgen när jag egentligen ville ha det gröna garnet som låg ett par härvor bort. Gjort är gjort, väskan får fortsätta att inte vara grön och så får jag se om nån annan vill ha den eller nåt. 

 

På det stora hela är jag nöjd: stickningen är snygg, fodret är snyggt och har fickor, och handtagen är snygga. Men som sagt, den är inte grön. 

 

Jag har stickat i Rowans Creative linen (bomull/lin), själva fjärilsmönstret med lyfta maskor är hittat i en stickbok och resten är ett eget påhitt. Ett riktigt mönster finns alltså inte. Nä, men ju mer jag tänker på det desto mer nöjd är jag med stickningen faktiskt. Jag använde en tillfällig uppläggning i botten för att få sidorna likadana, de lyfta maskor ger en skitsnygg effekt och så har jag stickat dekorativa veck längst upp. Stickningen är jättefin, och det var faktiskt roligt att sticka väskan! Synd att den inte är grön. 

Reader Comments (4)

Det var en fantastisk snygg väska! Och färgen sen, urtjusig.... men så gillar jag rosa och alla dess varianter. Själv skulle jag virka mig en påse att ha mina klädnypor i men det hela slutade med en ryggsäck. Det blir inte alltid som man tänkt sig...

augusti 24, 2012 | Unregistered CommenterMonica

Jag förstår hur du tänker att den inte är grön, fast för mig hade det varit förvirrande om den inte varit lila. Så jag tycker väskan var väldigt fin! :) hoppas du ändå hittar något tillfälle att använda den :-)

augusti 24, 2012 | Unregistered CommenterEmma

Jättefin!

augusti 24, 2012 | Unregistered CommenterLinnea

Väskan är ju urtjusig! Nog är det väl liiite grönt i den:))

september 3, 2012 | Unregistered CommenterAnita

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>