Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Den här är för dig pappa | Main | Och den lyckliga vinnaren är... »
lördag
sep012012

Min nya kärlek

Kool-aid i kombination med ull, det är min nya kärlek. Förutom koolen jag fick av brorsorna när de kom hem, så fick jag mail från en läsare som hade lite kool att avvara. Jag var rätt snabb att tacka ja, och för ett par veckor sen kom de här små påsarna i posten.

Och nu ska ni få se vilka godbitar jag färgat! De första har ni sett på härva, men nu är de nystade och klara. Den här omgången färgade jag en kamull (den vita härvan på vänstra bilden). Högerbilden visar de färgade nystanen. Högra nystanet är färgat i smakerna lemon och cherry, de andra två är färgade i pink lemonade, cherry och grape. 

 

När jag sen fått hem mer påsar, med bland annat grönt och blått i, så färgade jag ett underbart ullgarn från HK textil. Nature heter det, jag köpte två ljusa och ett "spräckligt". 

Det spräckliga färgade jag i bara en smak, black cherry, och det blev kanske inte riktigt i min smak (hahaha va fyndig jag är). Jag tror att min gryta är för liten för 100-gramshärvor, så färgen går in i garnet ojämnt och då blir färgen lite fläckig eller vad man ska säga. Det blev fint, men inte riktigt min stil, jag föredrar skarpa färger och det här blev mer dämpat (fast det ser rätt skarpt ut på bilden). Det spräckliga garnet efter färgning syns till vänster. Det första av de ljusa nystanen färgade jag i lemon lime och pink lemonade med lite cherry i tror jag det var. Jag skrev upp alla smaker på en lapp, men jag är i Skåne igen och tog inte med lappen så jag är inte helt hundra på smakerna här. Den här färgningen ser du längst till höger på bilden, garnet bråkade när jag nystade så jag fick dela upp det på två mindre nystan. Så sista ljusa garnet, det blev en riktig tivoliblandning av färger tycker jag. Jag hade tropical punch, lemon lime, berry blue, black cherry, lemon med lite cherry i och sen slutligen en kombo av pink lemonade/grape/cherry. Det garnet syns i mitten på bilden, och det ser helfestligt ut! Härvan såg fruktansvärd ut, så jag är förvånad över hur sjukt snyggt det blev till slut. Men min favorit är nog det grön/rosa garnet, färgerna är inte riktigt rättvisande för det är verkligen mina favoritfärger på det garnet: skrikrosa och skrikgrönt. 

 

Problemet nu är bara att komma på vad jag ska göra av garnet ^^

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>