Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Nytt mönster: Ture-ugglan | Main | Sackboy på gång då »
onsdag
jan232013

Ginkgo

 

 

Sådärja, jag har stickat klart min Ginkgo! Jag har sneglat på mönstret några månader nu, och gjort ett par försök att börja, men det har blivit så himla smått. Först stickade jag med två trådar Smootie (HK textil), och det blev jättesmått kom jag på. Så jag rev upp och lade undan. Sen tänkte jag att äsch, jag gör bara fler varv! Och så började jag igen, med två trådar Smootie. Det blev fortfarande pyttigt och jag insåg att jag inte ville sticka så himla många extra varv. Så jag rev upp. Igen. Men så kom den, snilleblixten: vi blandar in ett garn till, det blir skoj! Och det gjorde jag minsann, Malabrigo Lace fick det bli för jag hittade en snygg grön färg som passade. Så, med två trådar Smootie (jupp, jag är envis med dem nu när jag nystat 800 m enkeltrådigt till 400 m tvåtrådigt) och en tråd Malabrigo Lace. Och det blev fortfarnade litet, och jag fick helt enkelt inse att mönstret blir litet. Jag använde en härva Malabrigo och ett nystan Smootie, och jag stickade extra maskor så att jag kunde öka två mönsterrapporter i kanten, och sjalen blev ändå i minsta laget. Däremot är den himla snygg, och otroligt mjuk! Inte så konstigt, det är ju kashmir i den och en underbar merionoull. Nöjd är jag också :)

Vill du också sticka en? Mönstret finns gratis på Ravelry och heter Ginkgo Shoulderette Shawl. Ett ganska snabbt projekt, lite lurigt på sina ställen och så var det mönster på både avig- och rätsidan i kanten, men det var faktiskt ett roligt inslag för det har jag inte gjort förut.

 

Reader Comments (1)

Hej!
Jättesnygg sjal..

januari 23, 2013 | Unregistered CommenterIda

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>