Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Ännu mer redo, bara vintern som fattas | Main | Visst är det jobbigt? »
måndag
nov252013

Redo för vintern!

Jag är en sån där typ som starkt ogillar vintern, och då uttrycker jag mig väldigt snällt måste jag understryka. Samtidigt börjar jag känna att det kanske är dags för snön att komma nu, november är nästan slut och jag vill liksom inte ha snö och vinter fram till juni (för det är ungefär så det känns). Så, i väntan på första snökaoset har jag förberett mig! Ett par lyxiga vantar i orange och typ snorgult med paljetter, de är skitläckra och min 4-åring är fett avis på att hans neonlovikkor inte har glitter. Jag har stickat på fri hand, båda på samma gång så att det blev likadana förstås. Har använt dubbel tråd av orange Mini Alpakka (Sandnes) ihop med en tråd orange Kid Seta (Schulana), och i viket blev det dubbel tråd snorgul Mini Alpakka (Sandnes igen) ihop med en tråd Kid Paillette (återigen Schulana). Tanken med vantarna var Lovikka men mjukare, och jag vet inte, jag gillar ju paljetter så det kändes som ett naturligt val ;-) Är jättenöjd med mina vantar måste jag säga, garnerna var väl inte de billigaste till vantar men vem bryr sig? Det är ändå min man som betalar.

 

Och så har jag ju stickat ett par juliga sockor! Jag jobbar på en stooor julklapp (den känns stor iaf, den tar en jädra tid) och fick röd Raggi (Järbo) över. Det är inte mitt favoritgarn, men jag vill ju inte slänga det. Och så fick jag syn på ett vitt lurvigt garn som heter Moa och insåg att japp, det är precis det här jag ska göra: en par röda sockor med vitt lurv i skaftet! Och så blidde det också. Jag stickade sockorna från tån och upp, båda samtidigt, tills garnet tog slut. Jag måste medge att det är ett rätt drygt garn, jag har storlek 40 i skor och på knappt ett nystan kom jag väl nästan 5 cm upp i skaftet!

Reader Comments (1)

Jättefina vantar och sockar! Du får precis som min mormor så fin form på strumporna!!! Jag får alltid en bula över foten precis som där är för många maskor (trots att jag gör enligt mönstret). Har du tips på något bra mönster? Sticka från tån och upp är det svårt?

november 26, 2013 | Unregistered CommenterHulda

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>