Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Problem | Main | Byta kön? »
söndag
feb172013

Grönt, grönt, rosa

Jag börjar inse att grönt och rosa verkligen är mina favoritfärger. Och gärna i kombination också! Den här veckan har jag virkat en grön och rosa lus efter mitt Alla hjärtans lus-mönster. Det var meningen att jag skulle lämna den till HK textil nu på Syfestivalen, men jag glömde den självklart hemma :(

Efter det virkade jag en duk till Mias garn och färgstudio i Västerhaninge (världens bästa garnbutik). Hon hade fått in ett nytt bomullsgarn från Schachenmayr (Catania Grande) och jag erbjöd mig att virka en skrikgrön prinsesstårta så hon kunde dema garnet lite. Men det blidde ingen prinsesstårta, jag blev tipsad om ett mönster på en duk med stjärnmaskor och virkade en sån istället. Skrikgrön. Härligt bomullsgarn var det också! Mönstret finns gratis på Ravelry.

Slutligen insåg jag att min mössa verkligen är för stor, den bara halkar av hela tiden. Jag ska försöka krympa den lite i tvätten, men innan det ville jag ha en reservmössa. Och jag köper inte en mössa, jag stickar den själv. Började på typ fem olika under veckan, och samtliga repades upp. Jag köpte ett annat garn och ett mönster som jag visste skulle gå fort. Garnet köptes runt kl 15 i fredags, kl 22.30 i fredags var mössan klar. Färg? Skrikgrön. Och skrikrosa. Med cerise tofs. Garnet kommer från Schulana och heter Merlana. Mönstret finns i en av vintern mönsterkataloger.

Veckans slutsats? Jag gillar grönt och roa!

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>