Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Ännu mer påskstämning: mönster på påskhare | Main | Tänk om »
tisdag
mar192013

Och visste du?

Visste du att jag gillar att baka? Cupcakes är ju på modet, cupcakes och makroner (macaroner?). De sistnämnda har jag aldrig försökt mig på, men efter att ha ätit världens seriöst godaste violmakron på Chocolaterie Hovby No 9 i Lund så är jag helt klart lite sugen på det med. Cupcakes bakar jag däremot relativt ofta. Ibland skickar jag med lite glutenfria cakes till Mickes jobb, eftersom jag inte har ett eget jobb. Eftersom det står så stilla på bloggen tänkte jag fresta med lite bilder på de senaste cupcakesarna.

Först ut är chokladkanelmuffins, fyllda med mockakräm och toppade med skumtomtefluff juledition. Dekorerade med blommor och blad. Notera guldfärgen :P (Ätbar guldfärg, självklart). Dessa åkte med till Mickes jobb, gjorde minsann ont i själen för jag tyckte de var så fina.

Egentligen bakade jag de här enbart för att testa mina nya muffinsplåtar, och för att testa min nya blomform som jag köpte på rea :P 

 

De här bakade jag när Micke fyllde år. Chokladmuffins, fyllda med lite körsbär och citronkräm (såååå sjukt god) och toppade med något jag kallar kolapluttfrosting. Jag fick en påse butterscotch  förut, det är ganska små smörkolapluttar. Mina barn älskar att äta dem precis som de är, direkt ur påsen men de kan inte riktigt säga butterscotch morsel och säger iställer kolapluttar. Därav kolapluttfrosting. De här cupparna fick jag över av, så jag tog med dem på min kurs i nybörjarvirkning dagen efter. Väldigt uppskattat!

 

Slutligen, mina mellomuffins. Jag fick citronkräm över från de förra cupparna och ja, man kan ju inte slänga citronkräm. Därför slängde jag ihop en enkel vaniljmuffin, fyllde den med hallon och så gjorde jag om citronkrämen till en frosting. Dekorerade med en guldfärgad och en silverfärgad enkel blomma. Jag hade egentligen inget hopp alls om de här, hade velat ha en till smak men orkade inte engagera mig mer. Blommorna kändes först alldeles för enkla och tråkig, men jag orkade inte göra nåt mer med dem. När cupcakesen var klar däremot! Smakerna var skitfina, och helt ärligt blev det väldigt effektfullt med två stående blommor i frostingen! Perfekt för ett mello!

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>