Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Ännu ett par somriga strumpor | Main | Cladonia, ännu en sjal klar »
lördag
jun012013

Födelsedagspresenter

 

På sistone har jag jobbat på att göra klart födelsedagspresenter. Först en liten Smurfan, som bråkade med mig från första stund, men hon blev helt okej till slut. Mönstret köpte jag på ravelry, och det var väldigt lätt att följa, speciellt eftersom det fanns många bilder att kolla på också. Och bilderna behövdes, för det mycket detaljer som skulle fixas, det hade varit svårt att bara läsa sig till vad man skulle göra. 

Smurfan är till en liten tjej som fyller år, men jag också gjort klart en present till min Simon som fyllde fyra år i veckan. Tänk va tiden går fort, det är alltså FYRA ÅR SEN jag skrev det här inlägget :O Anyway. Här hemma har jag en sliten, virkad bomullsfilt som är naturvit och faktiskt rätt trist. Och den filten är Simons älskling, han vill alltid ha den i soffan och gärna när han ska sova också. Eftersom både han och hans storebror egentligen är mer färgglada av sig, så bestämde jag mig för att avsluta mitt evighetsprojekt lagom till hans födelsedag. De senaste två åren har jag till och från jobbat på en filt i african flowers, och av en ren tillfällighet var den i perfekt storlek för att bli en barnfilt nu för två veckor sen. Jag behöver bara sätta ihop blommorna på sista raden och fästa en miljon trådar och så var den liksom klar. Och det var en lyckad present vill jag lova! Jag har inte gjort någon kant på filten, för jag vill eventuellt orka göra halva blommor för att få raka kanter. Men jag vet inte hur jag gör än, och filten är jättefin som den är och ungen är nöjd.

Reader Comments (2)

Vilken härlig filt! Förstår att han blev glad :) Smurfan var också fin.

juni 1, 2013 | Unregistered CommenterLina

Men Petra den är ju skitfin!!! den hade jag också blivit skitglad för, filten alltså. ja smurfan är också fin men filten föll mig mer i smaken :-)

juni 4, 2013 | Unregistered CommenterHulda

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>