Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Ihihi äntligen ett projekt till mig själv! | Main | Ännu ett par somriga strumpor »
lördag
jun152013

Sommar och drömmar

Äntligen är det ju lite sommar så där typ, därför började jag på en ny "flagga" till garnaffären här nere i "stan". Jag såg en bild nånstans, antagligen på Online stickcafé på Facebook, på en skitsnygg stickad jordgubbsplanta och jag kände direkt att en sån borde ju jag göra, fast virkad. Så det har jag typ gjort. Det blev stickade icords runt piprensare för att få till stjälkarna, och sen har jag virkat lite mogna jordgubbar, omogna jordgubbar, blommor och blad som jag sytt på stjälkarna. Stjälkarna har vi sedan stuckit ner i en bit oasis i en kruka och sen bara hängt upp på en pinne utanför butiken. Det  blev rätt bra, och det kommer att bli fler stjälkar under sommaren skulle jag tro, det var så förbenat boring att montera så mycket på en gång så jag  bestämde att vi börjar med en liten planta som successivt får växa allt eftersom sommaren fortskrider (om vi har tur). Oooh, och ett litet bi fick lov att hänga ovanför plantan! Tyckte det vore lite kul att ha en insekt med, så jag frihandsvirkade ett litet bi och hängde fast med fiskelina. Blev kanon!

 

Och drömmarna då? Ja du, för ett par veckor sedan fick "min" garnaffär in ett fantastiskt mohairgarn från Colinette, i en så sjukt snygg turkos färg att jag inte kunde låta bli att ta ett par härvor med mig hem. Jag brukar inte gilla mohair, men det här gick inte att motstå. Två härvor på 50 gram och ett Noro-garn fick åka med hem, och av dem blev det en bolero efter mönstret Dream shrug. 1,5 härva av mohairen gick åt, och hela nystanet av Noro. Jag hade velat ha kragen lite bredare men då hade jag behövt ett Noro till och det var visst nån kund som köpt alla av "min" färg så det fick vara. Boleron blev riktigt snygg ändå!

Reader Comments (1)

Oj oj vilken fin jordgubbsplanta. Humlan var ju pricken över i !

juni 16, 2013 | Unregistered Commenteranna

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>