Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Och så en till | Main | Plötsligt händer det »
lördag
feb152014

Nya favoritsjalen

När vi var i London förra våren köpte jag flera fina garner, bland annat ett lacegarn från Lacey Lamb i 100% lammull. Ett sånt där supertunt garn, tror det var 7-800 m på 50 gr. Det tog ett tag för mig att hitta ett projekt jag ville göra i det, men så hittade jag ett enkelt mönster på en sjal och satte igång. Och fy vad jag tragglade, hela hösten repade jag upp och började om. Inte för att det var svårt, jag blev bara inte nöjd med masktätheten och vid nåt tillfälle provade jag att ha med en tråd tunn mohair. Det var nog inte framåt jul som jag var nöjd, dubbel tråd och sticka 3,5 verkade lagom för mig. Sen hade jag inte tid med den, det var liksom julklappar och grejer att så i och då beslutade jag att jag skulle ha den som semesterstickning när vi drog til Teneriffa i januari. Jag tragglade fortfarande, tills jag såg ett tips på Facebook om en virkad bollfrans. Där och då fick jag en jäkla fart, för min sjal skulle absolut ha en bollfrans! Det var det jag hade väntat på tydligen. Två veckor senare var den klar och låg på blockning. Jag var så nöjd, att jag startade en till direkt. Första blev fuchsiafärgad med orange kant, den här andra blir grön med rosa kant tror. Kanske turkos kant, vi får se. Mönstret heter Triangel och finns gratis på Ravelry, och jag kan verkligen rekommendera det! Jag har haft lite problem i början, inte för att mönstret är svårt, utan för att jag har haft svårt att få till en masktäthet jag gillar.

Mönster till bollfranskanten hittar här!

 

Jag är förresten lite sugen på en utlottning av ett litet garnpaket till en sån här sjal, bara för att jag gillar den så mycket. Vad tror ni om det? Det har varit lite tyst på bloggen, men vi kanske kan få fart på den igen med en utlottning? 

Reader Comments (1)

Jätten sjal. Älskar den färgen! :)

februari 15, 2014 | Unregistered CommenterLina

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>