Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Plötsligt händer det | Main | Ett par glömda julklappsbilder »
onsdag
feb052014

Ibland är jag så onödig


Min 4-åring ville ha nya kläder till sin bebisdocka. Han fick välja i ett häfte och valde alla ;-) Så jag stickade en nyckelpigeoverall. Och så där härligt inödig som jag kan vara ibland, det var jag när jag skulle köpa garn. Jag gillar inte att sticka i akryl, vi kommer helt enkelt inte överrens. Blandningar kan gå bra, men nä, jag skulle tvunget har "rätt" garn och när jag ändå höll på kunde jag lika gärna köpa nya stickor för jag hade bara hala metallstickor i rätt tjocklek. Det slutade därför med 3 nystan Lanett babyull och 2 karbonz-stickor, så 4-500 för att sticka dockkläder. Haha, tur att stickorna är så fantastiskt sköna att sticka med att man faktiskt kan använda dem fler gånger ;-) Sen fortsatte ju det roliga, för ungen vägrade låta mig vara om jag inte satt och stickade. Som "tur" var fick storebror magsjuka och jag fick vabba ett par dagar, då hann jag sticka ganska långt. Och nu är kläderna färdiga! Jag utgick från ett gammalt häfte från Sandnes, speciellt på längden fick jag tänka om och så uppe vid oket för dockan är inte så bredaxlad. Blev skitbra i slutändan hur som helst, både jag och lillkillen är supernöjda! Och lyckligtvis talade han tydligt om för mig att han inte ville ha nån mössa till, för det tog sån tid att få overallen att han faktiskt inte orkade vänta. Ja, förlåt, säkert en vecka tog overallen :P Ungar.

Dockan är förresten en Max, från Rubens barn. Han är en Rubens baby och har snopp och hela paketet. Fantastiska dockor! Jag har köpt den här hos Mia

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>