Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Snyggaste västen | Main | Och en i Taiyo sock »
måndag
mar102014

Det blev ju fina fisken det här

Men så är ju jag en riktig fena också. Nappar du på den? ;-)

Skämt åsido så har jag nyligen upptäckt en underbart snygg och skön bralla, och min favoritmodell i den har inte fickor. Alltså behöver nån slags mobilväska att lägga ajfånen i, för jag "måste" ju ha telefonen på mig jämt (fatta va tragiskt, att hela ens liv finns i en sketen liten telefon). Nåväl. Jag har länge tänkt på att jag borde göra en väska, och jag har nog hela tiden varit inne på samma idé. Förra veckan fick jag nog av mig själv och satte igång, jag såg först framför mig en guldfisk i härligt gult garn men när jag för andra gången i rad misslyckades med att få med det hem från garnaffären bestämde jag mig för att det fick bli en fisk med gult huvud (restgarn) och petrolfärgad kropp. Blev DÖSNYGGT kan jag tala om! Det är ett eget mönster och det tog ett par trial and errors, och nu är jag galet nöjd med den. Han är inte riktigt färdig än, jag behöver en rem att hänga honom i och jag ser framför mig nån slags karbinhake eller liknande som jag bara knipsar genom läpparna på honom. Så att det ser lite ut som att han hänger i en fiskekrok du vet. Jag tänkte inte på det när jag stickade fisken (som självklart är stickad från topp till stjärt), men jag får lösa såna problem senare.  Men som sagt, eget mönster och det kommer upp på bloggen när jag pallat sammanställa mönstret ordentligt. Den är stickade i riktigt fingarn också, för jag har bara restgarner i fingarn hemma (jupp, garnsnobb var det här. Och kaffesnobb, och väsksnobb. Materialsnobb kanske vore ett lämpligt samlingsord? Men jag är inte ett dugg snobbig i personligheten, jag bara råkar ha utvecklat en förkärlek för sånt som kostar pengar...). Det jag ville komma till är att garnet kommer från Sublime och heter nåt i i stil med Baby cashmere merino silk dk (eller så är materialen i en annan ordning). Jättehärligt garn, men främst var det den goda gula färgen jag föll för.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>