Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Jag gillar västar, bara så du vet | Main | Gratis mönster: Blommiga barfotasandaler »
onsdag
jul162014

En idé kom till mig

Mitt i natten kom den, så jag var illa tvungen att börja på den direkt när jag vaknade på morgonen. Det var ingen särskilt unik idé egentligen, jag fick för mig att jag vill göra nån typ av väst eller topp. Jag vill ha ett virkat bakstycke och sen stickade framstycken. Bakstycket var jag väääldigt ivrig med så det är färdigt, jag hittade mönster på en ruta som heter Blooming Granny och använde mönstret till blomman och uppstarten av mormorsrutan som går runt blomman. Utöver det vill jag inte ha en helt vanlig mormorsruta, jag såg en bild på nätet för jättelängesen och försökte få till ungefär samma grej. Det blev rätt bra faktiskt. Nu återstår att komma på hur jag vill ha framstyckena, hittills har jag hara precis plockat upp maskor i bakstyckets axlar så att jag kan sticka dem direkt på bakstycket och slippa sy.

 

Oh, och extra nöjd är jag med rutan eftersom jag använt restgarner! Rowans Creative Linen hade jag en halv härva av, det har legat i en evighet och skrattat åt mig. Sen slängde jag i två olika färger av Sandnes Line. Framstyckena stickar jag av ännu ett annat garn som jag köpte en gång när vi var på besök hos min mamma. Kanske blir det att jag slänger i mer restgarn om jag tycker att färgen passar in.

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    En idé kom till mig - Blogg - Mönster på virkat och stickat - Crochetra

Reader Comments (1)

Vilken fin!
Jag föreslår att du försöker få till en "Astrid-kofta" en sådan med ruta i ryggen och randig resten.
Det finns en kofta med dödskalleruta på ryggen och ränder resten som Annika Tedman har komponerat ihop, den är snygg!
(kika på den på http://www.handarbetsboden.se "kofta med slarvigt intryck")
(Virka mera FB) Annika

juli 20, 2014 | Unregistered CommenterAnnika Jonsson

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>