Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Två gånger Hong Kong | Main | Länge sen sist, men visst tusan stickas det! »
lördag
feb282015

Tweedkofta till en blivande 6-åring

Ungar är ganska roliga, ibland. Och på avstånd. Min minsta fyller 6 år om ett par månader, och jag fick för mig att sticka en kofta till honom. Garnaffären har ett underbart Tweedgarn som behövde visas upp för det blir grymt mycket snyggare uppstickat, så jag tog på mig att sticka en kofta i minstingens storlek. När jag visade honom bilden i häftet och sa att "mamma ska minsann sticka en sån här snygg till dig" blängde han på mig och sa äcklat att en sån vill minsann han inte ha. När koftan sen var färdig fick han syn på den och frågade om jag inte kunde sticka en sån till honom, för den var ju "asa-snygg". Nu är han tjurig för att koftan hänger på visning i garnaffären. Han ska ju få den så småningom, men han är lite dålig på det där med att vänta. 

Mönstret kommer från Sandnes häfte nr 1414, Tweed & co, och har modellnummer 5. Man stickar med en tråd Sandnes Tweed och en tråd Sandnes Mini Alpakka, stickor 5 och 7 tror jag. Ett snabbt projekt som ger ett jättefint resultat, jag älskar den här koftan! Den är skitsnygg på (ni anar inte hur stilig lillen är i den!) och otroligt mjuk och go! Min man blev så förtjust i den att jag beställt hem garn till en likadan kofta i herrstorlek. Allt garn och mönster kommer från min underbara lokala garnbutik, Mias garn och färgstudio.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>