Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Diagram till kaninsockan | Main | Två gånger Hong Kong »
torsdag
mar122015

Sucker for socks?

Jag har aldrig nånsin tyckt om att sticka sockor, det är banne mig dötråkigt. Flerfärgsstickning känner jag samma sak för, det är inte min grej helt enkelt. Men, nåt märkligt har nu hänt. På mindre än en månad har jag stickat två par sockor, på sticka nr 2 och med partier med flerfärgsstickning. Varför? Tja, först fick jag för mig att en person såg ut att behöva ett par sockor (ingen aning om varför, det var bara en fix idé jag inte kunde släppa) så han fick sig ett par urtjusiga Tardis-sockor. Jag gjorde ett par till min man i julklapp förrförra julen och svor att jag aldrig mer skulle göra ett par, för det var tråkigt. Nu har jag gjort ett andra par, och jag har ett växande behov av ett tredje par som jag kan behålla själv. 

Ett annat behov fick jag förra veckan. Det är ju påsk om några veckor. Då måste man ha påsksockor (igen, ingen aning om varför men det var ännu en fix jäkla idé). Alltså fick jag sticka ett par. De är jättefina, i glada färger och med kaniner på. Och för att inte verka allt för seriös satte jag en tofs på ena kaninen. För att skoja upp ett par annars väldigt konservativa strumpor liksom.  Jag kommer att älska att ha dem i påsk och min femåring har önskat sig ett eget par. Fast han vill inte ha nån tofs alls.

Mönstret på Tardis-strumporna finns gratis på Ravelry. Jag stickade i ett knallblått Austermann-garn som heter Step, och så köpte jag för första gången på flera år garn i vitt och svart. Påskstrumporna är ett eget påhitt. Jag stickade tån, hälen och halva skaftet (från det gröna och upp) i restgarner och resten av strumporna i ett Step som gick i gult, grått och rosa. Ögon och nos broderade jag i efterhand, för det blev snyggast.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>