Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Sucker for socks? | Main | Tweedkofta till en blivande 6-åring »
fredag
mar062015

Två gånger Hong Kong

För två år sen (shit, är det så längesen? :O ) var jag och min man på weekend i London, och självklart besökte vi några garnbutiker där. Bland annat köpte jag ett underbert smaragdgrönt garni 100% silke, Jaipur Silk Fino hette det, innan vi ens hunnit hem hade jag bestämt att jag skulle sticka en Hong Kong Pearl i det garnet. Det tog två år innan jag fick tummen ur röver, men för ett par veckor sedan stickade jag äntligen denna underbara lilla sjal/sjalett! Jag valde att virka en kant på min sjal, mest för att det var garn över och jag ville inte ha en massa rester som aldrig kommer användas. I kanten vlade jag också att virka in antracitgrå pärlor, och det blev riktigt bra. Jag är inte så förtjust i mörka färger, men sjalen fick en riktigt lyxig look av de här pärlorna måste jag erkänna. 

Eftersom jag var så nöjd med med stickningen bestämde jag mig för att sticka en till, och valet föll på ett knallrosa bambugarn som heter Delfi och kommer från HK Textil. Delfi är som sagt ett bambugarn, men lite bomull i, och det har ett väldigt fint fall och känns faktiskt lite som silke i när man klappar på det. Perfekt till sjalar nu när vi faktiskt går mot varmare tider, och om man som jag inte kan ha varma ullsjalar längre. 

 

 

Reader Comments (1)

å vilka vackra hong-kong-pearls du gjort! älskar att de blev så olika trots att det är samma mönster. hoppas du hade en fin stickstund, kram eddy

mars 6, 2015 | Unregistered Commentereddy

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>