Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Utkast på mössa med lyfta maskor | Main | Diagram till kaninsockan »
tisdag
maj192015

Fyra nyanser av Schulana

Även om jag inte officiellt arbetstränar i garnbutiken längre, så spenderar jag relativt mycket tid där och stickar en hel del till skyltningen. Varför? Jag har lite svårt att landa i min diagnos, kanske inte diagnosen i sig för jag bryr mig inte om vad som gör att jag mår dåligt utan jag bryr mig mer om hur jag ska sluta må dåligt och börja må bättre.  På det stora hela skulle jag nästan kunna säga att jag har en existentiell kris, vad är egentligen meningen med mitt liv? Just nu har jag svårt att se en mening faktiskt. Jag kan förstå att andra ser en mening med mitt liv, men från mitt perspektiv ser det förbannat tomt ut. Och som om det inte ska vara nog känner jag att handarbetet inte längre räcker till för att dämpa all mental stress och ångest, det ger mig inte samma själsliga lugn längre och allt oftare känner jag att det inte är roligt längre. Och inte blir saker bra heller, jag tror att jag påbörjat säkert 10 saker som jag fått riva upp för att det bara blivit skitfult. Men från det ena till det andra, från det skitfula till snygga: här är fyra modeller från Schulana som jag stickat upp till garnbutiken här i Västerhaninge! Samtliga mönster och garner finns att köpa hos Mias garn och färgstudio. Hela hennes sortiment finns inte i webbutiken än, men det går jättebra att ringa och beställa, eller att beställa via hennes facebooksida. Om du ringer butiken har du dessutom turen att kunna rådfråga om vilka färger just du ska ha för att bli extra snygg, för Mia är färgexpert!

 

  Somrig topp stickad i Macaibo. Macaibo är ett sommargarn i 50% bomull och 50% viskos. Förutom färgen som är på bilden finns garnet också i enfärgat.

 

 

 

 

 

 

 

Den här toppen är egentligen långärmad, men jag valde att sticka den som en väst istället. Den är stickad i ett vitt mohairgarn med paljetter (Kid-Paillettes, mitt absoluta favoritgarn) och ett bomullsgarn som heter Sierra Unico.

 

 

 

 

 

 

Snabb och enkel halstub i Sayonara, ett garn i 100% silke. Perfekt nu när vädret inte riktigt kan bestämma sig! Och jag älskar kombinationen av det knallgula mot det cerisa :O

 

 

 

 

 

 

Virkad scarf i Macaibo. Här använde jag två olika färger, bara för att Mia skulle kunna visa upp båda de nya färgerna i butiken. 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>