Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
« Kattis, nu på engelska/ Kattis, now in English | Main | Mönster: Upplyftande mössa »
fredag
jul312015

Större på insidan

Så heter den senaste sjalen jag stickade, fast på engelska då så Bigger on the inside. Sjalen är inspirerad av tv-serien Doctor Who, ett vansinnigt bra program som min man introducerade för en väldigt tveksam Petra (alltså för mig, jag heter ju Petra) och hade det inte varit för att han övertalade mig att se åtminstone två-tre avsnitt så hade jag stängt av efter 5 minuter. Men, jag såg de där avsnitten och väntar numera på en ny säsong! Sjalen har jag sneglat på relativt länge, och till slut bestämde jag mig för att göra slag i saken. Min sjal är stickad i Manos Serena, ett härligt garn i bomull och babyalpacka som handfärgats av ett kvinnooperativ. Jag var inte helt säker på färgen, den är lite stålblå-vintageturkos eller nåt och inte sådär skrikig som jag gärna vill ha mina hadnarbeten. Eftersom jag hade en tanke om att eventuellt ge bort sjalen och eftersom andra tenderar att inte vara lika färgmässigt högljudda som jag körde jag på i stålblått-vintageturkost, och det blev så fint! Tardisarna i kanten fick en pärla på toppen istället för nuppar som det var i mönstret, och så virkade jag en picotkant bara för att jag tyckte att det blev snyggt. Och just nu lutar jag åt att behålla sjalen själv, plus att jag överväger att sticka en till sjal med daleks på. En skrikrosa. Eller iaf en mittemellanrosa. Men rosa, hur som helst. 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>