Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
fredag
mar062015

Två gånger Hong Kong

För två år sen (shit, är det så längesen? :O ) var jag och min man på weekend i London, och självklart besökte vi några garnbutiker där. Bland annat köpte jag ett underbert smaragdgrönt garni 100% silke, Jaipur Silk Fino hette det, innan vi ens hunnit hem hade jag bestämt att jag skulle sticka en Hong Kong Pearl i det garnet. Det tog två år innan jag fick tummen ur röver, men för ett par veckor sedan stickade jag äntligen denna underbara lilla sjal/sjalett! Jag valde att virka en kant på min sjal, mest för att det var garn över och jag ville inte ha en massa rester som aldrig kommer användas. I kanten vlade jag också att virka in antracitgrå pärlor, och det blev riktigt bra. Jag är inte så förtjust i mörka färger, men sjalen fick en riktigt lyxig look av de här pärlorna måste jag erkänna. 

Eftersom jag var så nöjd med med stickningen bestämde jag mig för att sticka en till, och valet föll på ett knallrosa bambugarn som heter Delfi och kommer från HK Textil. Delfi är som sagt ett bambugarn, men lite bomull i, och det har ett väldigt fint fall och känns faktiskt lite som silke i när man klappar på det. Perfekt till sjalar nu när vi faktiskt går mot varmare tider, och om man som jag inte kan ha varma ullsjalar längre. 

 

 

lördag
feb282015

Tweedkofta till en blivande 6-åring

Ungar är ganska roliga, ibland. Och på avstånd. Min minsta fyller 6 år om ett par månader, och jag fick för mig att sticka en kofta till honom. Garnaffären har ett underbart Tweedgarn som behövde visas upp för det blir grymt mycket snyggare uppstickat, så jag tog på mig att sticka en kofta i minstingens storlek. När jag visade honom bilden i häftet och sa att "mamma ska minsann sticka en sån här snygg till dig" blängde han på mig och sa äcklat att en sån vill minsann han inte ha. När koftan sen var färdig fick han syn på den och frågade om jag inte kunde sticka en sån till honom, för den var ju "asa-snygg". Nu är han tjurig för att koftan hänger på visning i garnaffären. Han ska ju få den så småningom, men han är lite dålig på det där med att vänta. 

Mönstret kommer från Sandnes häfte nr 1414, Tweed & co, och har modellnummer 5. Man stickar med en tråd Sandnes Tweed och en tråd Sandnes Mini Alpakka, stickor 5 och 7 tror jag. Ett snabbt projekt som ger ett jättefint resultat, jag älskar den här koftan! Den är skitsnygg på (ni anar inte hur stilig lillen är i den!) och otroligt mjuk och go! Min man blev så förtjust i den att jag beställt hem garn till en likadan kofta i herrstorlek. Allt garn och mönster kommer från min underbara lokala garnbutik, Mias garn och färgstudio.

torsdag
feb262015

Länge sen sist, men visst tusan stickas det!

Just nu är det väldigt mycket som händer i mitt liv, åtminstone om man ser till hälsan. Jag började ju må riktigt dåligt igen för ett år sen och fick starta upp min medicin igen. Sen dess är det upp och ner, mest ner faktiskt. Vikten har iofs gått upp men det är inte särskilt roligt eftersom jag precis lyckats ta mig ner till en lagom vikt. Men, vafan, sen jag var på vårdcentralen för ett år sen och förklarade läget så har det ändå gått framåt. Jag mår absolut inte bättre, men jag hamnade hos en underbar läkare som tyvärr bara var tillfällig, men tack vare henne har jag nu fått vidare kontakt inom vården och man gör nu en utredning för att ta reda på varför jag faktiskt mår som jag mår. Utredningen tar all min energi, och den tar den lilla livsglädje jag hade men det kommer mynna ut i något gott tror jag. Kanske måste det bli riktigt dåligt (igen) innan det kan bli bra?

Hur som helst, bloggen hamnar i skymundan och ofta överväger jag att bara lägga ner allt och gå och dö under nån bro nånstans. Men stickningen och virkningen finns där, jag har inte orkar vara på arbetsträningen (som iofs är slut för jag blir inte bättre och då vill de inte förlänga den) utan har varit hemma mycke på sistone, och jag har nog inte handarbetat så här intensivt på många år! Och X-files har jag börjat plöja igenom också, iaf på dagar när jag mår ok för annars klarar jag inte ljud. Så, vad har jag jobbat med här hemma i soffan? Ska vi göra ett spaminlägg med alla grejer? Nä, vi tar ett par saker i taget förresten. Vi kan börja med västen jag stickat/virkat!

I höstas fick Mias in två superfina garner som jag genast tog åt mig av! Zenta från Permin, och Amitola från Louisa Harding. Tillsammans blev de en dösnygg väst med virkat bakstycke i Amitola och stickade framstycken i Zenta. Eget mönster, men anteckningar finns så nån gång skriver jag nog ut mönstret helt. Har lite problem att komma överens med mitt program för virkdiagram bara.

lördag
jan172015

Rosa koftan: tillägg till Färgkrafts mönster

Efter att jag lade upp min rosa kofta på Online Stickcafé på Facebook fick jag en helt otrolig respons på den här koftan, och många efterfrågade mönster på den. Jag kan inte dela mönstret eftersom det inte är mitt, koftan är stickad utifrån ett mönster från Färgkraft. Däremot kan jag berätta om ändringarna jag gjort för då avslöjar jag inte deras grundmönster. Mina tillägg hittar du HÄR. 

 

KLICKA PÅ DEN HÄR MENINGEN FÖR ATT LADDA NER TILLÄGGEN!

lördag
jan172015

Nytt mönster: mössa med falska flätor

Även det här inlägget kommer att vara om något jag stickat till garnaffären jag arbetstränar i, och den här gången gäller det en stickad mössa med falska flätor. Vi behövde visa hur fin Colinettes Jitterbug är, så jag tog på mig att göra ett mindre projekt i det och mitt val föll slutligen på en mössa med falska flätor eftersom jag länge velat testa att göra just det mönstret. Jag måste medge att jag faktiskt gillade falska flätor, flätor är annars något jag verkligen inte gillar att sticka för jag jag får inget bra flyt i det (och man kan ju undra varför mitt nyaste projekt är en barnkofta med flätor). Falska flätor däremot: helt okej! Och snyggt! Mönstret är mitt eget, men du hittar det gratis HÄR.

 

KLICKA PÅ DEN HÄR MENINGEN FÖR ATT LADDA NER MÖNSTRET!

lördag
jan172015

Nytt gratismönster: stickad huva

Innan årsskiftet stickade jag en huva till garnaffären jag arbetstränar i, och mönstret skrev jag  ner förstås. Jag har stickat i två Rowangarner: Creative focus worsted och Fazed tweed. Båda är fantastiska garner! Mönstret kan du hitta HÄR.

 

KLICKA PÅ DEN HÄR MENINGEN FÖR ATT LADDA NER MÖNSTRET!

onsdag
jan142015

Ett år senare

För ett år sen påbörjade jag en kofta/kappa i entrådig Gästrike från Järbo. Jag sa lite kaxigt till folk att den skulle vara klar i april. Det var den inte. Nu är den klar däremot! Jag stickade efter ett mönster från Färgkraft, men eftersom jag både stickade fel och tänkte fel så valde jag att bara göra överdelen enligt mönstret och sen fristajlade nederdelen. Jag vill få in lite mer färg, så jag lade till Kid-Seta (mohair) på kragen. Jag lät mohairen följa med i en rand på hela ryggen för det blev snyggt som tusan! Jag lade även till en knäppning framtill vid bysten, och en sån där grej baktill på ryggen. För att göra koftan lite rolig också satte jag dit två kattknappar, och det blev sjukt bra det med. En riktigt snygg kofta fick jag till! Klart värt ett år :P

 

 

fredag
jan092015

Nyårskoftan, nu på bild

Sent i höstas började jag sticka på en glittrig kofta i grönt, och eftersom den nu skulle bli glittrig bestämde jag att nyår vore en rätt bra deadline för att färdigställa den. Nu var jag så duktig så den var tom klar till jul! Mönstret finns i ett häfte från Schulana, Best of Kid-Seta. I mönstret har man stickat med vanlig kid-seta (mohair) och en kid-seta lux som är ett mohairgarn med glitter i. Jag gillar när det glittrar mycket, och tyckte inte att lux räckte så jag stickade helt enkelt med kid-paillettes, ett mohairgarn med paljetter i. Det var ett ganska snabbt projekt, sticka 5,5 har jag för mig och det var mest bara raka stycken så det var perfekt att sitta framför tv-n och sticka. Jag är supernöjd med koftan, och jag kan definitivt rekommendera Best of Kid-Seta! Schulana har många fina mönsterhäften, men just det här har de lyckats extra bra med. Jag vet att man får tag på mönster och garn hos Mias garn och färgstudio i Västerhaninge, nåt annat ställe vet jag inte eftersom jag inte går till nån annan (bortsett från när jag är på semester, men det räknas ju inte).

måndag
dec292014

Segt var det här

Det märks att jag inte varit i form i år, det är verkligen inte ett dugg kul med något nuförtiden. Handarbetet känns inte så kul som det brukar och jag sitter mest med det för att få tiden att gå så jag inte sitter och hänger läpp och stirrar in i väggen. Bloggen är trist, vädret är trist, allt är trist. Nya mössor till barnen har jag iaf tvingat mig själv att sticka, stora sonen ville ha en gul reflexmössa och lilla sonen ville ha en likadan mössa som förra året men i grönt. Tur att de bestämmer färg och sånt själva, för mina senaste idéer har inte funkat riktigt som jag tänkt mig och har slutat med att jag repat upp och lagt garnet i en skämslåda (garnet ska skämmas, inte jag alltså).

Stora sonens mössa, i ett garn som heter Glühwürm. Superbra garn med "inbyggd" reflex! Ett nystan räcker mer än väl till en mössa även i vuxenstorlek och det går fort eftersom du använder sticka 7 mm. Den här mössan stickade jag på frihand.

 

 

Lilla sonen vil ha en lite mer avancerad mössa. Mönstret kommer från Schulana, och jag har använt dubbel tråd Sumerino för att få rätt grön färg. Utöver det har jag använt Schulanas Kid-Paillettes och Rowan Fazed Tweed. Ingen billig mössa kan jag säga, men vad gör jag inte för att få tyst på ungen ;-)


tisdag
dec092014

Och vad heter en sån här tro?

Jag stickat en luva, eller huva, eller kapuschong? Det är iaf en mössa som inte sitter åt på huvudet, och därmed sabbar den inte frisyren när det är kallt ute fastän den håller värmen!  Supersmart! En på stickcafét hade en sån här förra vintern och sen dess har jag tänkt sticka en jag med. För att reklama lite garn åt Mia gjorde jag ett eget mönster, och jag använde ett av Rowans nya garner som heter Fazed Tweed ihop med deras härliga Creative Focus worsted. Exakt ett nystan av varje gick, inte en tråd blev över om man bortser från snuttarna jag klippte av efter att ha fäst garnet. Är supernöjd med den här lilla hättan, den blev riktigt söt! Mönstret är mitt eget. Just nu är min dropbox full, och eftersom det är genom den jag delar mina mönster måste jag fixa mer space där innan det kommer mönster. Men den som väntar på nåt gott, du vet ^^