Sök
Petra tipsar

Allt mitt garn kommer från Mias garnstudio

 

Flera av mina favoritgarner kommer från Schulana

 

Crochetra gillar HK textil

Min bok

Virka söta djur omslag
Klicka på bilden för att komma till Vulkans shop. Nu finns den dock även på Adlibris och på Bokus samt på flera andra nätbutiker. Köp den, du kommer bli nöjd! 

MÖNSTERFEL I BOKEN

Du som köpt boken har kanske försökt virka igelkotten Hedvig men stött på problem. Frukta ej, jag har sett felet och rättat till det. Kontakta mig så får du rättelsen via mail! Min mailadress hittar du HÄR


crochetras virkblog på bloglovinFölj mig på bloglovin

Login
måndag
dec012014

 Jag är inget fan av vinter och kyla, det vet alla som träffar mig under det här mörka halvåret. Men det betyder inte att jag inte gillar att sticka vintriga saker! Mössar och vantar är ju rätt kul egentligen, för det går fort. Och sjalar ska vi inte snacka om, inte för att de går fort utan för att det verkligen är kul att sticka spetsmönster! Och när man ska man ha vintriga saker om det aldrig är kallt ute? Jag har en hel del obloggade grejer, och jag har en hel del på gång dessutom men min energi är nere på noll nu när det är så förbenat mörkt hela tiden. Men, ett par nya pulsvärmare har det blivit. Jag har gjort såna här förut, och eftersom jag verkligen har gillat modellen fick det bli ett par till. Mönstret är gratis och heter Spatterdash, och finns enbart på engelska. Jag använde ett sockgarn från Regia, och det är Kaffe Fasset som "designat" just den här sock-kollektionen. Stickor 2 mm, och ett nystan både räckte och blev över. 

onsdag
nov192014

Följde strömmen

Och virkade också en mössa från Bautawitchs fina mönster. Jag använde ett garn från Schulana, Merino-Cotton, eftersom jag hade massor av rester kvar sen jag stickade den där Unikitty-västen till min 5-åring. Jag är inte jätteförtjust i megahäng på mössor, så jag virkade min mössa lite kortare och satte en fräsig tofs på den. Dessvärre fick jag inte behålla mössan särskilt länge för Mia (som äger garnbutiken jag arbetstränar i) var så vansinnigt söt i den att hon fick behålla den! 

fredag
okt312014

Lovikkainspirerad kofta

I början av sommaren, eller kanske redan i våras, hade garnaffären jag arbetstränar i besök från Järbo garn. Vi fick se nya garner och nya mönster för att kunna beställa inför hösten och vintern. Bland mönsterna fanns den supersöta kofta/jacka i Lovikkastil. Jag blev kär så fort jag såg mönster, fickorna som ser ut som vantar är ju bara för jäkla söta! När garnet och mönstret kommit tog det mig nog hela 5 minuter att plocka ihop en påse och en vecka senare var jag klar. Ingen av mina ungar ville ha koftan (eller Simon ville ha den sen när den var klar och undrade varför jag inte gjort en till honom istället) så jag gjorde en 98/104 som kan hänga i garnaffären. Och där hänger den och är fin. Den är otroligt snabbstickad, och väldigt lätt så jag kan definitivt rekommendera den! Mönstret finns gratis på Järbos hemsida , och garnet tycker jag att du köper hos Mias garn och färgstudio.

måndag
okt272014

Restgarnsmatta

Jag arbetstränar ju i garnbutik, iaf fram till 4 november och sen har jag ingen aning om vad arbetsförmedlingen har för planer för mig, jag fixar fortfarande inte mer än halvtidssysselsättning och det är tom så att det är för mycket egentligen. Hur som helst, jag arbetstränar i garnbutik och vi hittade en påse med överblivna Hooked Zpagetti, det där där trikågarnet du vet. Jag bestämde mig för att virka en enkel matta för det är trist att garn bara ligger och samlar damm, så jag slängde ihop några mormorsrutor och satte fransar i kanten. Blev ganska kul faktiskt! Passar perfekt i den färgglada och halvgalna butiken, och jag måste medge att jag nog vill ha en sån här galen matta hemma också ^^

söndag
okt052014

Unikitty goes väst

Någon som sett Lego Movie? Jag har inte sett den, men mina ungar har och tydligen finns det nån prinsesskatt som heter Unikitty. Hon är är katt med ett horn, som en enhörning fast en katt. Eller nåt. Min femåring beställde en tröja med Unikitty i våras, och jag lovade att han skulle få en framåt hösten. Så, för nån månad sen följde han med mig till garnaffären och valde färger till sin tröja. Unikitty blev i samma färger som i filmen, förstås, och sen ville han ha mörklila som bakgrund ochen randig baksida i Unikittys färger. Eftersom han valde mörklila lyckades jag deala till mig att vi gör en väst, inte en tröja med ärmar, för jag gillar inte att sticka med mörka färger och speciellt inte nu när det är mörkt på kvällarna igen. Västen är stickad i Merino-Cotton från Schulana, på sticka 4 mm. Mönster har jag inte haft nåt, utan har stickat efter eget huvud. Motivet är stickat utifrån ett diagram jag tvingade min man att leta upp på nätet, för jag ville inte slösa värdefull sticktid på tråkigt letande ;-)

 

fredag
okt032014

Egentligen borde jag berätta om sonens väst

Men jag vill hellre bara visa upp ett garn jag tröstköpte på Etsy för några veckor sen. Jag hade en riktigt hängläppsdag, och köpte handfärgat garn. Det här är ett sockgarn, handfärgat och från Nya Zeeland. Garnet heter Stray Cat socks, och Etsyshoppen hittar du här. Jag beställde för ett par veckor sen, och garnet kom igår. Och inte nog  med det, varje nystan kom i en tjusig liten rosa kartong :D Kändes som rena lyxen, det är precis så här jag vill få ett garn! Okej, det är väldigt opraktiskt till tusen, men det var som julafton att öppna :P

söndag
sep072014

Önskemål från lilleman

Min minsting har sedan i våras tjatat på mig om att jag ska sticka en tröja till honom. Han har bestämt motiv själv (och det får du se när det är klart!) och när han var med mig på jobbet en dag fick han själv välja färger. Jag har lyckats övertala honom att en väst räcker, för jag pallar inte sticka ärmar, jag vill liksom bli klar och inte tröttna. Igår började jag sticka, och det går betydligt snabbare än jag trodde! Halva framstycket är typ klart, och ungen är nöjd hittills. Jag har inget mönster utan kör på känn, motivet stickar jag efter en pixlad bild som jag tvingade min man att googla fram :P

fredag
sep052014

Dags att förbereda för kyla

Ja, alldeles just den här veckan var det kanske inte riktigt läge för mössa, men förra veckan tyckte jag att det var vrålkallt ute och rotade fram ett mössmönster jag velat sticka efter länge. Började sticka bara för nån dag sedan, japp, helt korrekt, jag stickade mössa fastän det var soligt och varmt ute! Använde restgarner jag hade hemma, så det blev en mössa i Handmaiden Casbah sock. I resåren använde jag dessutom två trådar Smootie från HK Textil (100% kashmir och sååå mjukt) för Casbah var för tunt för mönstret egentligen och Smootien fyllde ute perfekt! Själv mössan är i Casbah och Kid-Paillettes från Schulana, och där fick jag faktiskt köpa mer för att det skulle räcka. Är så nöjd med min nya mössa! Den gick fort att sticka, den blev snygg OCH så hittade jag den perfekta tofsen att matcha garnets gröna partier! 

Mönstret finns gratis på Ravelry.

lördag
aug302014

Mina senaste småprojekt

Jag har ju alltid flera grejer igång samtidigt, för att kunna variera handarbetet efter vilket humör jag är på. Tidigare i sommar fick jag för mig att jag skulle sticka en slips, och den blev klar nu i veckan efter att ha legat alldeles för länge för det tog mig inte ens en timme att göra klart den nu. Sen lyckades jag packa ner allt garn i flyttkartonger (japp, vi har flyttat!) och glömde lämna framme ett enkelt projekt, så jag fick helt enkelt köpa nytt garn och gjorde ett par disktrasor när jag inte pallade med spetsstickningar. Så här är mina senaste småprojekt: en tardis-disktrasa, en dalekdisktrasa och så en randig slips. Disktrasorna är stickade i ett garn som heter Bamboolino och är av 100% bambu, slipsen är stickad i Debbie Bliss luxury silk, som är 100% silke. Är nöjd med båda, men slipsen tycker jag är ruskigt rolig!

 

 

 

onsdag
aug272014

En Monica till Matilda

Världens bästa tvillingbror ska gifta sig! Och som den handarbetsdåre jag är var jag snabb i hågen att erbjuda mig att sticka en sjal till brudutstyrseln. Och så blev det, en fantastisk Monica's shawl till en fantastisk Matilda! Det här utan tvekan det mest tidsödande och tankekrävande jag någonsin stickat, men det har varit så värt det. Mönstret bjöd på roliga tekniker och flera olika diagram, och eftersom det är en gammal knitalong var mönstret uppdelat i sex olika delar så det kändes aldrig som ett jättearbete när man hela tiden såg slutet av delen man höll på med liksom.

Sjalen är otroligt vacker, och märkligt nog är mönstret gratis. Du hittar den på Ravelry, under namnet Monica's shawl. Jag har använt ett garn som heter Smootie och kommer från HK Textil. Garnet är i 100& kashmir och supertunt, det går 800 m på ett nystan! Ett underbart garn som passar perfekt i sjalar och finns i många superfina färger. Jag använde dubbelt garn, och det gick åt två nystan. Stickor nr 4 eller 4,5 mm, jag minns inte riktigt :P Är hur som helst sugen på att sticka en roooosa!