« Blommiga bokmärken | Main | Syltkaka »
tisdag
apr212009

Kabelvirkning, flätvirkning, vad-det-nu-heter-virkning

Förra sommaren virkade jag en halsvärmare med flätmönster. Tyvärr har jag inte använt den eftersom jag fått panikkänslor av allt som suttit det minsta åt runt halsen nu under graviditeten, men det kommer fler vintrar. Jag fick ett mail, eller ett annat mail för det här är inte samma, där man frågade efter ett mönster. Det finns inget mönster, och jag har själv ångrat att jag inte skrev upp hur jag gjorde. Däremot finns det många bra bildserier på hur man gör om man googlar på cable crochet. Den här länken tycker jag själv verkar väldigt bra.

För att få de "utstickande" maskorna använder man sig av reliefvirkning. Ja, så heter det för jag kollat upp det i en virkbok *duktig* Stolparna heter på engelska fpdc och bpdc, och en sökning på youtube ger resultat. Den här videon till exempel.

Reader Comments (1)

Jätte bra länk jag trodde inte man kunde virka flätor helt nytt för mig Det måste jag prova
Tack för tipset

april 23, 2009 | Unregistered CommenterKatarina Nimrodsson

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>